FUDBALSKE LEGENDE

Sead Sušić za "Avaz": Peleu su u prvi mah rekli da sam Englez

Nakon završetka igračke karijere Pele je putovao sa Kosmosom i promovisao fudbal u Sjedinjenim Američkim Državama. Tad je dizao popularnost fudbala, rekao je Sead

Sead i Safet Sušić. Avaz

Piše: G. Š.

30.12.2022

Nakon što je nekadašnji hrvatski nogometaš Ante Tony Đonlić, koji je igrao sa legendarnim Peleom u Kosmosu, izjavio da se „Kralj fudbala“ divio Seadu Sušiću (69), kontaktirali smo nekadašnjeg asa Crvene zvezde, Kolorada, Toronta, Liježa, Molembeka, ali i reprezentacije Jugoslavije.



Ko je ovaj igrač?

- Znam je Antu, taj dečko je igrao sa Peleom... – rekao je Sead Sušić u razgovoru za „Avaz“ i dodao:

- Kad me Pele prvi put vidio na terenu, pitao je ko je ovaj igrač? Neko mu je u prvi mah rekao Englez, a on je kao iz topa odgovorio novim pitanjem: Kako Englez može imati ovakvu tehniku? Nravano, kasnije sam se i upoznao sa Peleom, kada je došao kod nas u svlačionicu. Inače, kada sam ja došao u Ameriku, on je taman završio igračku karijeru.

Seda Sušić je 1978. godine prvo igrao za Kolorado Keribus, a potom i

Toronto Metros-Croatia.

- Nakon završetka igračke karijere Pele je putovao sa Kosmosom i promovisao fudbal u Sjedinjenim Američkim Državama. Tad je dizao popularnost fudbala....


Zajednička druženja

Na pitanje jeste li se družili, hodali po kafanama, Sead Sušić je odgovorio:

- Nismo, ja sam bio u Denveru, a on u Njujurku. Ali, nakon utakmica su obje ekipe ostajale zajedno na večeri, na pariju, na zajedničkom druženju. Tako je to bilo ranije, kada se oformila ta liga u SAD.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.