LA LIGA

Levandovski prvo kažnjen, pa pomilovan: Poljak spreman za Espanjol

Poljski reprezentativac je u meču prethodnog kola protiv Osasune dobio crveni karton i sankcionisan je tri meča zabrane igranja, ali je poslije žalbe Katalonaca, pomilovan

Robert Levandovski. Twitter

G. Š.

30.12.2022

Osmjeh na licu Ćavija Ernandesa (Xavier Hernandez) i navijača Barcelone. Pretposljednjeg dana 2022. godine stigao im je najljepši novogodišnji poklon u vidu saznanja da Robert Levandovski može da na megdan Espanjolu (subota - 14 sati).


Ukinuta odlika

Poljski reprezentativac je u meču prethodnog kola protiv Osasune dobio crveni karton i sankcionisan je tri meča zabrane igranja, ali je poslije žalbe Katalonaca, pomilovan. O čemu se tačno radi, kojim metodama je klub sa Nou Kampa uspio da ubjedi Sud za razrješavanje sporova da ukine prvobitnu odluku Sportskog arbitražnog suda, koji je odrezao najboljem strijelcu Primere odsustvo sa terena u duelima sa Espanjolom, Atletikom i Hetafeom.

Tad je zaradio drugi žuti karton zbog oštrog starta nad Davidom Garsijom i trebalo je da pauzira. Onda se Barsa žalila i suštinski dobila slučaj na sudu drugog stepena, a Levandovski zeleno svjetlo da se pojavi na terenu, a kakav je to podstrek za Barcelonu jasno je na osnovu činjenice da je ove sezone njen najbolji strijelac, sa 18 golova na 19 utkamica, od čega je 13 puta bio precizan u La Ligi.

Mogućnost žalbe

Protiv Hetafea će nekadašnji as Bajerna biti u sastavu, međutim, to ne znači da će sigurno igrati i derbi sa Atletikom.

- Rekli su nam da na ovu odluku postoji mogućnost žalbe u naredna dva, tri dana. Brine me što je sankcija bila poznata od prve polovine novembra i već je slučaj trebalo da dobije epilog. Pošto slijedi naporan ritam utakmica, bilo bi dobro da znamo kad ćemo Levandovskog imati na raspolaganju, rekao je Ćavi, koji je ljuti na čelnike La Lige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.