NK ČELIK ZENICA

Armin Duvnjak obavio prvu prozivku na Bilinom polju

Zahvaljujući zalaganju stručnog štaba i Uprave NK Čelik Zenica, kostur ekipe je ostao na okupu, što je veliki plus za nastavak prvenstva i utakmica u Kupu BiH

Svi igrači i članovi stručnog štaba su se učlanili u NK Čelik. NK Čelik

Piše: G. Š.

5.1.2023

Večeras je u press sali zeničkog stadiona Bilino polje održana prozivka prvog tima NK Čelik koju je obavio šef stručnog štaba Armin Duvnjak. Tako su i zvanično počele zimske pripreme crno-crvenih za proljetnu polusezonu u Drugoj ligi Centar i Kupu BiH.


Igrački kadar

Zahvaljujući zalaganju stručnog štaba i Uprave NK Čelik Zenica, kostur ekipe je ostao na okupu, što je veliki plus za nastavak prvenstva i utakmica u Kupu BiH. Šef stručnog štaba najavio je da će pripreme trajati ukupno 40 dana. Planirano je odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica, od kojih je najznačajnija generalka protiv austrijskog GAK 1902 u Gracu.

- GAK 1902 iza sebe ima titulu austrijskog prvaka, višestruki je osvajač austrijskog kupa, te se trenutno bore za povratak u prvu ligu Austrije i nalaze se u vrhu tabele. Njihov poziv za odigravanje utakmice smo rado prihvatili te im se zahvaljujemo što su odabrali NK Čelik Zenica kao klub s kojim će odigrati generalnu pripremnu utakmicu, saopćeno je iz NK Čelik.

Upravni odbor i menadžment kluba, kako su i obećali, učinit će sve da se osiguraju što kvalitetniji uslove za pripreme. Tačna lokacija održavanja priprema će biti poznata naredne sedmice, a svakako je planirano odigravanje nekoliko pripremnih utakmica. Protivnici će biti poznati u narednih nekoliko dana.

- Čeliku će se pridružiti i Dženan Smajić, koji je se uspješno oporavio nakon povrede koljena. Prozivci su se odazvali skoro svi igrači dok su preostali opravdano bili odsutni. Na prozivci se pojavio i bivši igrač NK Fortuna Zenica Tarik Huzbašić, koji će se na treninzima pokušati nametnuti šefu stručnog štaba za mjesto u ekipi. Klub su napustili Imran Džaferović i Harun Šabić, jer su bili nezadovoljni minutažom, te su željeli pronaći novi angažman, potvrđeno je iz kluba s Bilinog polja.


Poruka navijačima

Najpozitivnija priča na prozivci prvog tima jeste da su se svi igrači i članovi stručnog štaba su se učlanili u NK Čelik Zenica. 

- Prije početka prozivke svi igrači i stručni štab posjetili su kancelarije administracije kluba te se učlanili u voljeni klub. Na taj način poslali su poruku cijeloj sportskoj javnosti o njihovom odnosu prema grbu na prsima i crno-crvenom dresu. Dokazali su svoju vjernost i postavili veliki zadatak svim narednim generacijama našeg kluba. Također, poslali su poruku svim navijačima i simpatizerima koji se nisu učlanili u Čelik, da to i učine, jer samo konkretnim djelima možemo napredovati i vratiti Čelik na mjesto koje mu pripada, a to je u vrh bh nogometa, saopćeno je iz NK Čelik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.