PRIJELAZNI ROK

Atletiko Madrid ponovo posluje sa Barcelonom: Pozajmica rješava probleme oba kluba

Poslao je Atletiko početkom prijelaznog roka Mateusa Kunju u Vulverhempton na pozajmicu, put Ostrva krenuo je i Žoao Feliks, pa je Čolo u deficitu sa napadačima

Kao zamjena za portugalskog ofanzivca označen je Memfis Depaj. Twitter

G. Š.

10.1.2023

Otputovao je Žoao Feliks u London na potpis ugovora sa Čelzijem, izdvojit će "Plavci" 11.000.000 eura za šestomjesečnu pozajmicu i ispuniti Atletikove zahtjeve. Portugalac će “pobjeći”od Dijega Simeonea, a strategu madridskog kluba predstoji potraga za novim napadačem.


Pod lupom Memfis Depaj

Poslao je Atletiko početkom prijelaznog roka Mateusa Kunju u Vulverhempton na pozajmicu, put Ostrva krenuo je i Žoao Feliks, pa je Čolo u deficitu sa napadačima. Ostao je na Alvaru Morati i Antoanu Grizmanu, njih dvojica su mu odigrali najveći broj utakmica, a kao jedinu alternativu ima Anhela Koreu. Žele u Madridu da prođu što jeftinije i okrenuli su se starim partnerima - Barceloni.

Atletiko bi ponovo da posluje sa Kataloncima, kao zamjena za portugalskog ofanzivca označen je Memfis Depaj. Nizozemac ne kotira visoko u Ćavijevoj hijerarhiji, ima visoku platu i pozajmica bi riješila probleme oba španska kluba. Madriđani bi preuzeli obaveza vezane za platu i rasteretili budžet čestim saradnicima, a Memfis Depaj minute za koje bi bio kratak na Kamp Nouu u drugom dijelu sezone.

Ukoliko dva tima postignu dogovor, Memfis Depaj bi krenuo putem Luisa Garsije, Tijaga Mote, Davida Vilje, Arde Turana... Ili nešto svježije Antoana Grizmana i Luisa Suareza. Često su u prošlosti Atletiko i Barcelona sklapali dogovore i trgovali, na pomolu je novi.

Nije strano Atletiku da angažuje napadača na pozajmicu. Nedavno je po toj formuli na Vanda Metropolitano stigao Musa Dembele, ali otkup nije aktiviran. Pitanje je da li će se i Memfis Depaj duže zadržati, ukoliko se tokom zime preseli u Madrid, jer neizvjesno je hoće li Dijego Simeone ostati trener - sve glasnije špekuliše se da bi poslije decenije i nešto jače mogao da ode - a također će isteći i pozajmica Žoaa Feliksa.


Dogovor sa Betisom

Pritom, očekuju u Madridu da će im na ljeto leći između 40.000.000 i 50.000.000 eura od Mateusa Kunje. Sa solventnošću neće imati problem, ako se Vulverhempton otvori i postavi novi klupski rekord, pa će u Atletiku opet razmišljati o otkupu Borhe Iglesijasa kao trajnog rješenja za liječenje neefikasnosti. Betis finansijski ne stoji najbolje i moguće je da će pristati da proda najboljeg strijelca za sumu manju od 100.000.000 eura, koliko iznosi otkupna klauzula.

No, prvo realizacija Feliksove pozajmice u Čelzi da bi i Atletiko mogao da napravi prve korake na trasfer pijaci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.