SKY SPORTS

Tijeri Anri demantovao da se nudio Fudbalskom savezu Belgije za novog selektora

Belgija je trenutno bez selektora, pošto je Martinez podnio ostavku poslije eliminacije u grupnoj fazi na Svjetskom prvenstvu u Kataru

Martinez i Anri. Instagram

G. Š.

11.1.2023

Nekadašnji francuski fudbaler Tijeri Anri (Thierry Henry - 45) demantovao je da želi biti novi selektor reprezentacije Belgije, prenosi "Sky Sports". Pojedini francuski mediji objavili su informaciju da se Anri nudio Fudbalskom savezu Belgije (RBFA) da bude novi selektor ove zemlje poslije odlaska Roberta Martineza.

- Želio bih da bude potpuno jasno da nikada nisam kontaktirao RBFA da ponudim svoje usluge kao novi trener prvog tima, rekao je Anri.

Belgija je trenutno bez selektora, pošto je Martinez podnio ostavku poslije eliminacije u grupnoj fazi na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Anri je bio pomoćnik Martinezu u reprezentaciji Belgije od 2016. do 2018, a potom i od 2021. godine. Španski trener je nedavno preuzeo selekciju Portugala.

S druge strane, Anri je bio trener Montreala i Monaka, a za reprezentaciju Francuske odigrao je 123 meča i postigao je 51. gol. RBFA je krajem prošle godine objavio konkurs za novog selektora Belgije...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.