POJAČANJE KLUBA

Ziljkić se izvinio navijačima Bordo tima zbog fotografije sa zapaljenim šalom FK Sarajevo

Kaže da je cilj onog ko je dijelio tu fotografiju bio da stopira njegov dolazak u Sarajevo

Almedin Ziljkić. FK Sarajevo / Facebook

A. K.

14.1.2023

Almedin Ziljkić je sinoć predstavljen kao treće pojačanje Fudbalskog kluba Sarajevo u zimskom prijelaznom roku, a odmah po potpisu ugovora dao je kratki intervju za klupski Youtube kanal.

Posljednjih dana društvenim mrežama kružila je fotografija Ziljkića iz vremena kada je nosio dres Borca, a na njoj mje u zagrljaju s jednim od navijača banjalučkog kluba, koji drži zapaljen šal Sarajeva.

Ziljkić kaže da je cilj onog ko je dijelio tu fotografiju bio da stopira njegov dolazak u Sarajevo.

- Ovih dana kruži ta sporna fotografija, koja je pokušala da stopira moj transfer u Sarajevo. Ja ne mogu da utječem na okolnosti van terena i ko će se i kako slikati sa mnom. Neko je mogao da se uslika sa majicom, nekim šalom mog grada i da provocira, tako da ja nisam mogao na to da utječem. Ako se neki navijač osjetio uvrijeđenim, ovom prilikom bih htio da se javno izvinim i da nam poželim sreću u nastavku sezone - zaključio je Ziljkić.

Ziljkić je rođen 25. februara 1996. godine u Novom Pazaru ali posjeduje i bosanskorecegovački pasoš. U Sarajevo je stigao iz ljubljanske Olimpije za koju je u proteklih godinu i po ukupno odigrao 51 utakmicu postigavši 8 golova uz 6 asistencija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.