POTVRĐENO

Čelzi "ukrao" Mudrika: Ukrajinac danas na ljekarskim pregledima u Londonu

Ljekarski pregledi zakazani su za nedelju - danas, nakon čega će potpisati ugovor do 2030. godine!

Mihajlo Mudrik. Chelsea

G. Š.

15.1.2023

Čelzi je dogovorio kupovinu Mihajla Mudrika od Šahtjora i time ispred nosa "ukrao" pojačanje gradskom rivalu Arsenalu! Ukrajinski klub na kraju je dobio ono što je želio – 100.000.000 eura. 

Šahtjor istjerao svoje

Čelnici kluba iz Donjecka insistirali su prethodnih mjeseci na pomenutoj cifri, stavljajući ga u isti koš sa Kilijanom Mbapeom, Vinisijusom Žuniorom i Rafaelom Leaom. I na kraju su istjerali svoje. Fiksno će dobiti 70.000.000 eura, dok će ostatak Čelzi isplati u bonusima.

Čelzi je do nedavno sa strane posmatrao Mudrika, uz još nekoliko napadača (Noni Madueke, Markus Tiram…), ali se sinoć naprasno aktivirao i preoteo 22-godišnjeg Ukrajinca Arsenalu ispred nosa. Mudrik je komšijama bio prioritet u aktuelnom prijelaznom roku, bili su spremni na Emiratima da razbiju kasu za njega (95.000.000 eura sa uključenim bonusima), ali… Čelzijevi emisari otputovali su u Tursku na pregovore sa upravom Šahtjora koji su očigledno bili plodonosni.

Lažna nada

Trebalo je još samo ubijediti fudbalera, međutim, kada su mu iz Čelzija predstavili projekat i naglasili da će odmah dobiti ulogu startera, Mudrik je pristao. Ostaje nam samo da se pitamo kakvu je finansijsku ponudu Čelzi stavio pred Ukrajinca, jer fudbaler Šahtjora je tokom čitavog prijelaznog roka na društvenim mrežama slao signale navijačima i upravi Arsenala.

Ispostavilo se da im je samo davao lažnu nadu i da mu nije mnogo trebalo da se predomisli. Štaviše, Mudrik se već uputio ka Londonu. Ljekarski pregledi zakazani su za nedelju - danas, nakon čega će potpisati ugovor do 2030. godine!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.