KUP KRALJA

Furiozna Barcelona, Real slavio nakon fantastičnog preokreta

"Kraljevi" slave Sebaljosa, koji je sjajno pogodio u 86. minuti

Dani Sebaljos. AP

E. Ć.

19.1.2023

Fudbaleri Barcelone i Real Madrida plasirali su se u narednu rundu Kupa Kralja.

Katalonci su u osmini finala bili uvjerljivi protiv trećeligaša Seute rezultatom 5:0, dok su Madriđani kao gosti savladali Viljareal sa 3:2 nakon što su gubili 0:2.

Barcelona je otpor Seute slomila u finišu prvog dijela, kada je Rafinja (Raphinha) pogodio u 41. minuti susreta. Robert Levandovski je udvostručio prednost u 50. minuti, a na 3:0 povisio je Ansu Fati 20 minuta kasnije. Četvrti gol Barcelone bilo je djelo Franka Kesija (Franck Kessie) u 77. minuti, a konačni rezultat postavio je Levandovski u 90. minuti.


Mnogo neizvjesnije bilo je u duelu Viljareala i Reala. "Kraljevi" su ovaj meč igrali nakon neugodnog poraza u finalu Superkupa Španije od Barcelone (1:3), a uvodni minuti pokazali su da je ta utakmica ostavila traga na izabranicima Karla Anćelotija (Carlo Ancelotti).

Viljareal je poveo već u 4. minuti preko Etijena Kapua (Etienne Capoue), a u 42. minuti "Žuta podmornica" je udvostručila prednost preko Samuela Čukvuezea.

Real je proigrao tek u nastavku. Vinisijus Žunior (Vinicius Junior) je u 57. minuti smanjio zaostatak svog tima, a njegov zemljak Eder Militao je u 69. poravnao rezultat.

Rezervista Dani Sebaljos (Ceballos) je u 86. pogodio za veliki preokret i pobjedu Real Madrida. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.