FA KUP

"Topnici" putuju u Mančester: Da li Siti može zaustaviti izvanredni Arsenal

Utakmica se igra večeras od 21:00

Pep Gvardiola i Mikel Arteta. Twitter

Benjamin Ligata

27.1.2023

Večeras u okviru FA kupa se igra veliki derbi između ekipe Mančester sitija i Arsenala. "Građani" su u zadnjih pet duela bolji od "Topnika". Arsenal je zadnji put pobijedio ekipu Sitija u okviru FA kupa 2020. godine. Ova sezona je drugačija za ekipu Artete koja zna za samo jedan poraz u 19 odigranih utakmica. 

Težak test

Arsenal je ove sezone veliko iznenađenje za Premijer ligu gdje su prvi na tabeli. Mikel Arteta radi čuda sa ekipom i trenutno su na 50 bodova. 

Arsenal je nakon sjajne pobjede protiv Mančester junajteda dao doznanje svim timovima da je ovo možda sezona kada će osvojiti titulu. “Topnici“ ne znaju za ovaj trofej već 18. godina.

Areteta se oglasio povodom utakmice i rekao.

- Ovo je težak test, mislim da je Siti najbolja ekipa na svijetu. Jedva čekam susret, reći će nam gdje trenutno stojimo i kakvi smo kao ekipa – rekao je Arteta.

Lijepe riječi

Mančester siti je drugi na tabeli, Gvardiolini (Guardiola) momci imaju promijenljivu formu, ali su prošli vikend pobijedili ekipu Volvesa sa 3:0. To će im dati dodatnu energiju i dići ekipu za ovaj duel. Erling Haland (Haaland) je 25 puta pogodio mrežu protivnika, a u prošlom kolu je zabio het-trik.

Gvardiola je uvijek imao lijepe riječi za njegovog bivšeg kolegu, te je povodom ove utakmice govorio o Arteti i njegovoj ljubavi prema Arsenalu.

- On voli klub. Sjećam se kada smo bili zajedno ovdje, kada postignemo pogodak on skaće i raduje se, ali kada smo postigli gol protiv Arsenala okrenuo sam se i vidio sam Mikela kako sjedi mirno. Odmah sam znao ovaj čovjek voli Arsenal. – rekao je Gvardiola uoči meča.

Utakmica se igra večeras od 21:00. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.