JAVNOST ZGROŽENA

Skandal u Italiji: Pet fudbalera osuđeno na po 6 godina zbog silovanja

Nakon tri godine tišine o ovom slučaju, cijela istina je izašla na vidjelo i javno su objavljena imena fudbalera

Vizentin: Jedan od optuženih. Twitter

N. R.

2.2.2023

Novi skandal trese Italiju. Naime, pet bivših fudbalera italijanskog tima Virtus Verone proglašeno je krivima za grupno silovanje 20-godišnje studentkinje u januaru 2020. godine.

Nakon tri godine tišine o ovom slučaju, cijela istina je izašla na vidjelo i javno su objavljena imena fudbalera.

Stefano Kazaroto (Cozarato) iz Venecije, Đani Manfrin (Gianni) iz Padove, Edoardo Merći (Mercci) iz Verone, Argentinac Santjago Vizentin (Visentin) i Rumun Danijel Onesku osuđeni su na po šest godina zatvora.

Sve se desilo u noći 18. na 19. januar 2020. godine kada je studentkinja došla u stan na zabavu kod jednog od fudbalera.

Pomenuti igrači su tokom tog perioda živjeli zajedno, dok su nosili dres Virtusa.

Ova vijest uzdrmala je italijansku javnost, a tamošnji Fudbalski savez je odlučio da osuđenim fudbalerima zabrani bavljenje fudbalom u bilo kom rangu italijanskog prvenstva po izlasku iz zatvora.

Vizentin je najpoznatiji među osuđenima, Argentinac je član Citadele i na tržištu vrijedi oko 700.000 eura, a prije Citadele je nosio dres Krotonea.

U Italiji su ljuti što se čitav slučaj skrivao od javnosti tri godine, ali na kraju su zadovoljni što su imena počinitelja objavljena i što ih je stigla kazna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.