SAOBRAĆAJNA NESREĆA

Avdo Kalajdžić, trener Veleža za "Avaz": Kako smo spašavali povrijeđene iz smrskanog automobila

Pošto sam sjedio odmah više vozača, povrijedio sam koljeno – odmah mi je oteklo. Inače, svi imamo traume - rekao je trener "Rođenih"

Avdo Kalajdžić. Avaz / FK Velež

25.2.2023

Trener Veleža Avdo Kalajdžić u razgovoru za „Avaz“ opisao je dramatične scene iz Srednjeg, nakon saobraćajne nesreće u koji su učestvovali autobus „Rođenih“ i jedno putničko vozilo.

- Brzo smo reagovali i priskočili u pomoć povrijeđenim iz smrskanog automobila – rekao je Kalajdžić i dodao:


- U automobilu ih je bilo šest ili sedam. Među njima bilo je i jedno dijete, daj Bože da ostane živ. Boga molim za njega... Jedva smo ga izvukli iz automobila, svi mi – igrači i treneri, morali smo odvaljivati dijelove automobila da bi pomogli povrijeđenim. Kasnije je došla Hitna pomoć i odvezala povrijeđene, njih četiri – pet, a sa nama su ostale dvije djevojke koje nisu bile teže povrijeđene. A svi kritični putnici iz automobila su odvezeni u bolnicu.


Fudbaleri i treneri Veleža su već skoro sat i po na mjestu saobraćajne nesreće.

- Čekao novi autobus... Pošto sam sjedio odmah više vozača, povrijedio sam koljeno – odmah mi je oteklo. Inače, svi imamo traume... Upravo ponovo dolazi Hitna pomoć, zbog dvije pomenute djevojke – istakao je legendarni igrač, a sada trener Rođenih. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.