MOSTARSKI DERBI

Zrinjski traži da se poništi odluka Komisije za takmičenje NSBH

HŠK Zrinjski Mostar želi izraziti jasno neslaganje s takvom odlukom koja je u suprotnosti s Pravilnicima NSBiH - saopćeno je iz mostarskog kluba

Zrinjski će biti bez navijača u gradskom derbiju. Zrinjski

27.2.2023

Zrinjski je dobio odluku Komisije za takmičenje Nogometnog saveza BiH prema kojoj bi se sve utakmice na mostarskom stadionu „Rođeni“ do 16. marta 2023. godine trebale igrati bez prisustva gostujućih navijača. Zaostalu utakmicu 17. kola m:tel Premijer lige BiH Velež – Zrinjski, podsjetimo, zakazana je za 8. marta 2023. godine.

Ravnopravnost takmičenja

- HŠK Zrinjski Mostar želi izraziti jasno neslaganje s takvom odlukom koja je u suprotnosti s Pravilnicima NSBiH koji kažu da je “svaki klub organizator utakmice dužan na zahtjev kluba gosta osigurati najmanje pet posto ukupnog kapaciteta stadiona isključivo za gostujuće navijače”, ali i odlukom koja narušava ravnopravnost takmičenja, jer su utakmici HŠK Zrinjski - FK Velež iz prvog dijela sezone, podsjetimo, mogli prisustvovati gostujući navijači.

HŠK Zrinjski Mostar također želi naglasiti da je u jesenjem dijelu sezone, uz maksimalno uvažavanje objektivnih okolnosti i sigurnosnog elementa organizacije utakmica na zamjenskim stadionima, prvo prihvatio zamijeniti domaćinstvo utakmice 6. kola, a onda i pristao na prolongiranje utakmice 17. kola, iskreno vjerujući da će se odgođena utakmica odigrati u nogometnom ambijentu u kojem će oba kluba imati podršku svojih navijača.

Reciprocitetne odluke

HŠK Zrinjski Mostar zbog svega navedenoga od Komisije za takmičenje NS BiH traži da preispita i poništi donesenu odluku, a od FK Velež Mostar da u skladu sa Pravilnicima NSBiH osigura uslove za prijem gostujućih navijača, jer ćemo u suprotnom sigurno biti primorani donijeti reciprocitetne odluke, piše u saopštenju Zrinjskog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.