TOP 10

Liverpul deklasirao Junajted: Ovo su najteži porazi u Premijer ligi

Mnogi su doživjeli pravo poniženje na terenu

Čelzi: Bili mašina za postizanje golova. Twitter

N. D.

6.3.2023

Liverpul je ugostio Mančester Junajted i igrao najbolju utakmicu ove sezone. Mančester je stradao i doživio poniženje, obzirom da je na kraju bilo 7:0. Taj poraz Mančester Junajteda ipak se nije uspio ugurati u Top 10 poraza Premijer lige Engleske

10. Midlzbro - Mančester siti 8:1

Za Mančester siti kažu da je jedan od najokrutnijih timova na svijetu u ovom trenutku. Golova u protivničkim mrežama ne nedostaje. Međutim, prije 12 godina doživjeli su jedan od težih poraza u historiji Premijer lige. Alfonso Alves je bio zvijezda tog meča, koji je postigao hat-trick.

9. Čelzi - Vigan 8:0 

Tim Čelzija je pod vodstvom Karla Anćelotija (Carlo Ancelotti) 2010. je vjerovatno jedna od najstrašnijih ekipa za druge timove. Taj tim je bio mašina za postizanje golova. Postigli su sedam ili više golova u četiri različite prilike te sezone. Jedan od nezaboravnih trenutaka te sezone bio je protiv Vigana gdje su Drogba, Lampard i Ešli Kol (Ashley Cole) održali majstorski tečaj.

8. Mančester siti - Votford 8:0 

Historija Mančester sitija je puna dobrih i loših vremena. Oni su jedan od rijetkih klubova širom svijeta koji su primili osam golova i postigli osam. Ovog puta, međutim, njihovo ime je na listi iz pravih razloga. Mančester siti je protiv Votforda 21. septembra 2021. aktivirao „režim zvijeri“.

7. Čelzi - Aston Vila 8:0 

Čelzi je protiv Aston Vile 2012. uživao u nezaboravnoj večeri na Stamford Bridgeu pod vodstvom trenera Rafe Beniteza. Demontrirali su silu, a za klub iz Londona golove je postiglo čak sedam različitih strijelaca. 

Mančester siti: Znali su i ranije biti brutalni. Twitter

6. Njukasl - Šefild Vensdej 8:0

Kasne 90-e bile su doba Alana Širera (Shearer) u Njukaslu kada je dominirao u Premijer ligi. Njukasl je tada bio jedan od najjačih klubova. Svrake su postigle osam golova protiv Šefild Vensdeja, uključujući pet pogodaka Širera tog 19. septembra 1999. godine.

5. Totenhem - Vigan 9:1

Premijer liga 2009/10 bila je početak Totenhema povratka u elitu Premijer lige. Završili su četvrti te sezone i kvalifikovali se za Ligu prvaka nakon 1962. Totenham Hotspur je sve započeo pobjedom protiv Vigana, što je označilo jednu novu eru ovog kluba.

4. Sautempton - Lester 0:9

Lester je pod tajlandskim vlasnicima promijenio i sreću kluba. Lisice su dostigle veće visine i kontinuirano su pokazivale svoju briljantnost uprkos gubitku ključnih igrača od većih klubova. Jedan primjer njihovog sjaja je bio u sezoni 2019/20 kada su pobijedili Sautempton sa 9:0 i to na gostovanju.

Lester: Promijenila im se sreća. Twitter

3. Mančester Junajted - Sautempton 9:0

U februaru 2021. godine Sautempton je opet teško stradao. Ovog puta na gostovanju kod Mančester Junajteda. Tim Olea Gunara Solskjera (Solskjaer) postigao je devet golova. U toj utakmici bilo je osam različitih strijelaca - rekord u Premijer ligi. 

2. Liverpul - Bornmut 9:0

Liverpul je pod vodstvom Jirgena Klopa (Jurgen Klopp) ponovo postao globalna sila. A njihov posljednji nastup protiv Bornumouta koji je odigran prošle godine savršen je primjer Liverpulovog pomlađenog DNK pod njemačkim trenerom. Redsi su postigli devet golova uprkos tome što su pod Klopom imali najgori početak sezone u Premijer ligi.  Iznenađujuće, njihova zvijezda Mo Salah nije bio jedan od njih.

1. Mančester junajted - Ipsvič 9:0 

Mančester Junajted je bio brutalan protiv Ipsviča 1995. godine. Roj Kin (Roy Keane), Mark Hjuz (Mark Hughes), Pol Ins (Paul Ince) i Endi Kol (Andy Cole) bili su strijelci za Junajted koji je završio njihov napad.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.