TRENERSKA VRTEŠKA

Promjene u Premijer ligi BiH: Posušje i Sloga Doboj otpustili trenere

Još dvije ekipe su promijenile trenera danas, a ostaje da vidimo ko će zauzeti njihove pozicije

Sloga i Posušje promijenili trenere. Screenshot

N. H.

22.3.2023

Nakon što je tuzlanska Sloboda objavila da će ekipu preuzeti bivši fudbaler Bajerna Danijel Pranjić, drugi članovi Premijer lige Bosne i Hercegovine nisu dugo čekali da i oni povuku poteze. 

Posušje i Sloga Doboj su objavili kako su smijenili svoje trenere u prethodnim satima.

Posušje je razriješilo dužnosti Gorana Granića, s čijim radom očigledno nisu bili zadovoljni. Oni su u četiri ligaške utakmice uspjeli osvojiti samo jedan bod, a gol razlika u tim utakmicama je bila 2:10. Uz to su i ispali u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine. Oni su trenutno 8. na tabeli, ali to im ne garantuje nikakvu sigurnost pošto su od Sloge, koja je prva ispod crte, udaljeni samo jedan bod.  

- Ovim putem obavještavamo javnost kako je na sjednici UO HŠK Posušje jednoglasno gospodin Goran Granić razriješen dužnosti šefa stručnog stožera HŠK Posušje. Ovim putem se zahvaljujemo gospodinu Graniću na svemu što je dao za naš klub i želimo mu mnogo sreće u nastavku njegove karijere. Hvala Grana - stoji u objavi Posušja na društvenim mrežama.

Bez trenera je ostala i Sloga Doboj, trenutno jedanaestoplasirana ekipa Premijer lige Bosne i Hercegovine, pošto su otpustili trenera Zorana Ćurguza. Oni su se poslije zimske pauze našli u sličnoj poziciji kao i Posušje, pošto su u četiri kola osvojili tek dva boda uz gol razliku od 3:7. 

- Zoran Ćurguz više nije šef stručnog štaba FK Sloga Meridian. Ovim putem obavještavamo javnost da je na sjednici UO FK Sloga Meridian razriješen dužnosti šefa stručnog štaba gospodin Zoran Ćurguz. - stoji u objavi Sloge na društvenim mrežama.

Zahvaljujemo se gospodinu Ćurguzu na svemu što je dao za naš klub i želimo mu mnogo sreće u nastavku karijere.

Ostaje da vidimo ko će preuzeti ove dvije ekipe, a sigurno je ko god da ih preuzme neće imati lak posao u borbi za opstanak u najvišem rangu bh. fudbala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.