SELEKTOR ZMAJEVA

Faruk Hadžibegić za "Avaz": Apsolutno želim pobjedu Intera, Siti je kvalitetnija ekipa od Bajerna

Večeras su na programu prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka za sezonu 2022/23

Faruk Hadžibegić: Siti mora ostvariti projekat "Liga prvaka". NFSBiH

11.4.2023

Večeras su na programu prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka za sezonu 2022/23. Na stadionu Etihad se sastaju aktuelni prvaci Englske i Njemačke, Mančester siti i Bajern Minhen. 

Na Stadionu svjetlosti u Lisabonu će Inter, našeg Edina Džeke, gostovati Benfici. 

Sitijev novac i Bajernovo iskustvo

Ovaj duel nije mogao doći u boljem trenutku za fanove fudbala. Dvije ekipe koje igraju najbolji fudbal prethodnih nekoliko godina se sastaju dok su im glavni igrači u prajmu karijere. 

Tu utakmicu, kao i onu u Lisabonu, za portal "Avaza" je prokomentarisao i selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić. 

- Mančester siti mora ostvariti projekat zvani „Liga prvaka“, a uložili su blizu milijarde eura da je osvoje. Bit će im teško protiv Bajerna koji mi izgleda manje kvalitetan, ali imaju iskustvo velikih takmičenja i velikih utakmica. Ipak, prednost dajem Sitiju, pored toga što mi je Bajern draži – kazao je selektor Hadžibegić za „Avaz“.

Iako su ostali, kako i sam kaže selektor, samo najbolji i najkvalitetniji, postoje ekipe koje su jednostavno spremnije za iskorak.

Benfika - Inter

Selektor se osvrnuo i na utakmicu u kojoj će nastupiti kapiten reprezentacijie Bosne i Hercegovine Edin Džeko. Na stadionu svjetlosti u Lisabonu Benfika će dočekati Inter i probati se vratiti u polufinale Lige prvaka, po prvi put još od 1990. godine kada su stigli do finala.

- U drugoj utakmici starih rivala, potvrđenih evropskih klubova, apsolutno želim pobjedu Intera. Naravno zbog Džeke, a i zbog trenera Simonea Inzagija kojeg duže vrijeme poznajem.

Utakmice se igraju večeras od 21:00 sati. Tekstualni prijenos ćete moći pratiti, kao i inače, na portalu "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.