POLJSKA LEGIJA

Mladenović napravio haos, pa se izvinio: "O ovome više neću javno govoriti"

Mladenović je udario jednog, potom i drugog koji ga je stigao, a onda se sukob nastavio i sa trećim igračem

Kažnjen sa čak tri mjeseca suspenzije. Printscreen

Piše: Eldar Abaz

7.5.2023

Fudbaleri poljske Legije osvojili su Kup Poljske, a jedan od najboljih igrača Filip Mladenović bio je glavni akter meča odigranog prije tri dana.

Naime, poslije posljednjeg penala i pobjede protiv Rakova, srpski internacionalc otišao je ka protivničkim fudbalerima i provocirao ih. Oni su odgovorili i počeli da ga jure.

Mladenović je udario jednog, potom i drugog koji ga je stigao, a onda se sukob nastavio i sa trećim igračem. Poslije incidenta, objavljena je i kazna po kojoj je sezona za Mladenovića završena.

Disciplinski organi u Poljskoj su brzo donijeli odluku o ovom incidentu, a Mladenović je kažnjen sa čak tri mjeseca suspenzije, kao i novčano, u iznosu od 26.000 evra.

Poslije svega, Mladenović se oglasio na Instagramu, gdje je uputio javno izvinjenje zbog svog postupka.

- Finale kupa Poljske bio je meč pun emocija i drame. Nažalost, i one nesportske koje su me pogodile. Izvinjavam se zbog svog ponašanja igračima, posebno Marćinu Čebuli, Viktoru Dlugošu i Žoanu Karlosu, kao i ekipi Rakova iz Čestohove.

- Uključujući trenera Mareka Papšuna. Znam da je moje ponašanje bilo neprihvatljivo. Nijedan sportista ne bi trebalo da se tako ponaša. Također se izvinjavam igračima mog tima, mom osoblju i navijačima zbog nedostojnog predstavljanja boja Legije Varšave. O ovoj temi više neću javno govoriti - napisao je Mladenović.
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.