TRENER ROME

Žoze Murinjo: Ne optužujem, ali Inter zamijeni Lautara i Džeku Lukakuom i Koreom

Žoze Murinjo ponovo je komentarisao manjak igrača u svojoj ekipi

Murinjo: Žali se na roster igrača. Facebook

N. H.

10.5.2023

Trener Rome Žoze Murinjo (Jose Mourinho) na konferenciji za medije najavio je prvu polufinalnu utakmicu Evropske lige protiv Bajer Leverkusena, koja se igra u četvrtak u 21 sat.

Murinjo je otkrio kako su Dibala (Dybala) i Vajnaldum (Wijnaldum) odradili trenin, ali da je njihov nastup upitan jer se tek vraćaju nakon povrede.

- Nećemo predati utakmicu Bajeru. Na terenu ćemo ostaviti sve što imamo. U Bundesligi igra 18 klubova i to u ovom trenutku nešto mijenja. Mi smo nedavno igrali kolo usred sedmice, ali nismo zbog toga mogli pomaknuti utakmicu za petak. 

Trenutno jedan dan pripreme čini razliku – kazao je Murinjo, pa dodao kako misli da povrede Kaluma Hadsona Odoija (Callum Hudson) i Patrika Šika (Schick) nisu problem za „apotekare“.

Nama je problem svaka povreda zbog koje igrač izostane. Nemamo 25 igrača iste kvalitete i to ne govorim protiv kluba. Solbaken nije na UEFA-inom popisu zbog propisa financijskog fer-pleja. 

Ne optužujem nikoga. Inter može igrati s Lautarom i Džekom (protiv Milana, op. a.), nakon što su protiv nas krenuli Lukaku i Korea – dodao je Murinjo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.