SAD, KANADA I MEKSIKO

Predstavljen logo Svjetskog prvenstva 2026. godine

FIFA je organizovala proslavu brendiranja za Svjetsko prvenstvo u Holivudu, a pojavile su se i brojne sportske zvijezde

Infantino: Predstavio logo. Screenshot/Twitter

N. H.

18.5.2023

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) organizovala je u Holivudu blistavu proslavu brendiranja za Svjetsko prvenstvo koje je na programu 2026. godine, a koje će se održati u SAD, Meksiku i Kanadi.

Jedan od stadiona na kojima će se igrati Mundijal je „So-Fi“ stadion“ u okrugu Los Anđelesa. Logo koji je FIFA otkrila je jednostavan. Svaki od 16 gradova domaćina imat će svoj brend sa jedinstvenim bojama i stilom, saopćila je FIFA.

Desetine fudbalskih velikana, uključujući Brazilca Ronalda Nazarija De Lime, okupilo se na oktrivanju.

- To je ostvarenje sna. U Brazilu još od malih nogu sanjate o osvajanju Svjetskog prvenstva. To je prelijepo – kazao je Ronaldo. 

Predsjednik FIFA-e Đani Infantino (Gianni) nije krio zadovoljstvo zbog činjenice da će se turnir održati na ovom kontinentu, a ujedno je objasnio i kakav je osjećaj kada osvojite titulu prvaka svijeta:

- Nevjerovatna je emocija. Fudbal je ponos, kao što ste upravo čuli, kada predajete taj trofej pobjedniku Svjetskog prvenstva. To su emocije. Možete vidjeti oči igrača koji su ga osvojili. Vide se oči fenomenalnog heroja, koga drži i sada. To daje toliko radosti, toliko sreće ekipi, ali cijeloj zemlji koja je pobijedila. To je nevjerovatno. Jedinstven, definitivno jedinstven osjećaj – kaže Infantino. 

Svjetsko prvenstvo, 23. po redu, održat će se u 16 gradova širom SAD-a, Kanade i Meksika, a na takmičenju će po prvi put nastupati 48 reprezentacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.