U LOŠIM ODNOSIMA

Direktor Olimpije opleo po bivšem selektoru BiH: Gdje je on danas?! Niko ga neće

Igor Barišić se obratio novinarima na konferenciji za medije povodom kraja sezone

Prosinečki: Vodio Olimpiju tri mjeseca. Screenshot/Twitter

N. H.

22.5.2023

Direktor slovenske Olimpije Igor Barišić održao je konferenciju za medije povodom kraja sezone u kojoj je Olimpija osvojila dvostruku krunu.

Spomenuo Prosinečkog

Osvrnuo se na sve postignuto u ovoj sezoni, ali i istakao kako mu je žao što i dalje postoji toliko negative oko kluba. U toj izjavi dotakao se te napao bivšeg selektora BiH Roberta Prosinečkog.

- Stvarno ne vidim potrebu za negativom, ne razumijem odakle dolazi. Tu smo dvije godine. Trebalo ej vremena da dođemo tamo gdje smo sada. Prvaci smo, osvajači Kupa, mlade kategorije ispunjavaju sve ciljeve. Radimo iskreno i odgovorno. Otplatili smo sve dugove i spasili klub od bankrota – kazao je Barišić, pa dodao:

- Većina naših odluka je bila dobra. Prozivate nas zbog Roberta Prosinečkog, a gdje je on danas? Gdje su ostali direktori koji su bili tu prije nas? Niko ih neće. Zaslužili smo više poštovanja – dodao je Barišić.

U lošim odnosima

Podsjećamo, Prosinečki je trenirao Olimpiju tri mjeseca 2022. godine, ali se sa klubom rastao u vrlo lošim odnosima. Upravo ga je Barišić i otjerao, te ga optužio u izdatom saopćenju da je Prosinečki tokom priprema pio i kartao do četiri ujutro, te da se nije pojavljivao na jutarnjim treninzima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.