VEZNJAK SARAJEVA

Vrančić otvorio dušu: Skoro sam odustao od fudbala, ali spasio me Klop

U Dortmund je otišao godinu dana prije mene, a mi nismo bili možda u najboljem odnosu, ali eto vjerovao u mene, naveo je on

Vrančić: Klop ga odveo u Dortmund. Screenshot

E. Ć.

31.5.2023

Bivši bh. reprezentativac Mario Vrančić bio je drugi gost podcasta na zvaničnoj stranici FK Sarajevo.

Vrančić je svojevremeno debitovao za Majnc u Bundesligi sa svega 16 godina i to, ni manje ni više, nego protiv Bajern Minhena.

Debi protiv Bajerna

- Bio je dobar osjećaj. Sjećam se da je bila zadnja utakmica u sezoni. Bajern je tu sezonu završio drugi, ja sam bio kao dijete. Igrao sam protiv Van Bomela, Roa Makaja i jako dobrih igrača. Iskreno, malo sam se bojao, ali lijep je osjećaj bio. Igrao sam pred 70 hiljada navijača i to je bio jako lijep osjećaj - rekao je Vrančić.

On je u Majncu imao priliku sarađivati sa aktuelnim trenerom Liverpula Jirgenom Klopom (Jurgen Klopp).

Vrančić je otkrio kako ga je Klop spasio, jer ga je u teškom trenutku karijere poveo sa sobom u Borusiju Dortmund.

- Možda je bilo previše pritisaka tada, očekivalo se mnogo. Imao sam jako težak period nakon potpisa tog ugovora. Vrijeme jako leti, a tri četiri godine nisam napredvao i nisam imao "development". 

Velika kriza

Došlo je do toga da sam sa 21 godinom skoro prestao sa fudbalom i bio sam u teškoj krizi i to se desilo prije Dortmunda, gdje me je Klop poveo sa sobom da igram za drugi tim. Klop me spasio i dao mi drugu šansu. U Dortmund je otišao godinu dana prije mene, a mi nismo bili možda u najboljem odnosu, ali eto vjerovao u mene. 

Igrao sam šest mjeseci za U23 ekipu Dortmunda i planirao sam tada šta ću studirati i skoro sam predao papire. Tada je to bila velika kriza i česte povrede, a to utiče na igrača sa 21 godinom. Tada sam pokazao mu*a i zvao sam Klopa. Objasnio sam mu kakva je situacija i on je to shvatio i potpisao sam tada ugovor sa Dortmundom. To me je vratilo u život - ispričao je Vrančić.

Klop je 2015. godine imao zanimljivu izjavu za sadašnjeg veznjaka Sarajeva.

- Mario Vrančić je najveći talenat koji je ikada postojao u Majncu - rekao je svojevremeno Klop.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.