ODLAZI POSLIJE 7 GODINA

Ovčina se kroz suze oprostio od Veleža, imao poruku za navijače: Čuvajte ovaj klub, propatio je svašta

Došao sam kao golobradi mladić u ovaj grad. Došao sam kad je bila neimaština i teška situacija, gdje je klub bio gotovo pred gašenjem, prisjetio se

Ovčina: Sedam godina proveo u Veležu. FK Velež

E. Ć.

2.6.2023

Haris Ovčina je prije dva dana zvanično napustio mostarski Velež u koji je stigao 2016. godine.

Ovčina je nosio dres Veleža dok je klub bio u Prvoj ligi Federacije, izborio je s "Rođenima" Premijer ligu, kasnije i Evropu, a osvojio je i Kup BiH.

Došao u teškom periodu

- Sigurno jedan težak trenutak. Došao sam kao golobradi mladić u ovaj grad. Došao sam kad je bila neimaština i teška situacija, gdje je klub bio gotovo pred gašenjem. Svi zajedno smo radili i vratili klub tamo gdje zaslužuje biti. 

Kad smo igrali Evropu, kroz glavu su mi prolazile stvari koje sam proživio s klubom. Kao dječak od 19 godina sam ovdje i radio na stadionu. Razvio sam se kao čovjek, a i kao igrač i idem svijetlog obraza iz ovog kluba. Nadam se da ćemo se opet sresti - rekao je kroz suze Ovčina za Velež TV.

On riječima nije mogao da opiše šta mu predstavlja Velež.

- Za mene Velež predstavlja sve. To je jedino što mogu da opišem. To je porodica, cjelina koja ima i navijače i ljude koji žele dobro klubu. Značio mi je dom i porodicu. Kako neću žaliti što je došlo do rastanka…

Očekivao sam, trebao sam možda ići i prije godinu, ali pod nekim drugim okolnostima. Teško mi je, ali i trebao bi neki novi izazov da se neke stvari poslože, a volio bih da se ovdje vratim da okončam karijeru - istakao je Ovčina.

Naredni korak

Brzonogi fudbaler je rekao da mu je želja da se oproba u nekoj novoj ligi.

- Moja želja je da idem u neku drugu ligu, ako bude prava ponuda, a ako ne – bit ću prinuđen da ostanem u Bosni i promijenim sredinu. Nisam igrao u drugom klubu u seniorskom fudbalu i možda bih i trebao da izađem iz zone komfora i krenem se dokazivati negdje drugdje - kazao je Ovčina.

Ovčina je sedam godina nosio dres Veleža, kupio je simpatije navijača, a sada je imao poruku za njih.

- Neka čuvaju ovaj klub, jer je propatio sve i svašta. Nadam se da će ga ostaviti na nivou na kojem ga napuštam. Ne dozvolite da se klub vrati u neke stare trenutke kojih se nerado sjećamo. Hvala svakom čovjeku koji je dao dio sebe za ovaj klub - poručio je Ovčina.

Haris Ovčina je za Velež odigrao 154 utakmice, a postigao je 19 golova i zabilježio 20 asistencija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.