NOVA POJAČANJA

Mesi neće biti usamljen u Majamiju: Bekam mu dovodi nekoliko bivših saigrača

Inter Majami se očigledno neće zaustaviti na dovođenju samo legendarnog Argentinca

Lionel Mesi: Neće biti usamljen u Majamiju. AP

N. H.

8.6.2023

Nakon što su potpisali Lionela Mesija (Messi), čelnici Intera Majamija u narednom periodu žele dovesti još zvijezda iz evropskog fudbala. Imena koja se najviše spominju su Serhio Buskets (Sergio Busquets) i Anhel Di Marija (Angel).

Mesijeva budućnost u proteklim mjesecima nije bila previše jasna. Vjerovalo se da će napustiti PSG, a glavne opcije su bile povratak u Barcelonu ili potpisivanje rekordnog ugovora sa saudijskim Al Hilalom. 

Ipak, Argentinac je završio u Sjedinjenim Američkim Državama i nastupat će za Inter Majami koji se takmiči u MLS ligi.

Riječ je o klubu čiji je vlasnik slavni Dejvid Bekam (David Beckham), a Mesi se povezivao s ovim klubom i ranije, mada je u posljednjim mjesecima ispao iz kombinacije, ali su na kraju upravo oni uspjeli potpisati argentinskog čarobnjaka s loptom. 

Nakon što su uspjeli potpisati Lionela sada planiraju dovesti još nekoliko pojačanja, mahom sve njegove bivše saigrače. Fabricio Romano (Fabrizio) otkriva da je prva želja Serhio Buskets, sada već bivši veznjak Barcelone. 

Uz njega, planiraju dovesti i Di Mariju, kojem je istekao ugovor s Juventusom. Također, spominju se još i imena Leandra Paredesa, kao i dolazak Luisa Suareza.

Dolazak ovih igrača je prijeko potreban, pošto trenutno situacija nije dobra. Oni nižu poraze i nalaze se na posljednjem mjestu Istočne konferencije MLS lige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.