NIJEMAC SPREMA VELEIZDAJU

Realu je bio preskup, sada se sprema zabiti nož Čelziju

Kai Haverc planira ovoga ljeta preći u gradskog rivala, ekipu Arsenala

Haverc: Sprema veleizdaju. Screenshot/Twitter

N. H.

14.6.2023

Lojalnost klubovima odavno nije stvar kojom se igrači zamaraju, a posljednjih godina su prestali sa izbjegavanjem gradskih rivala. Tako se priprema i još jedan veliki transfer u Engleskoj.

Arsenal je ozbiljno zagrizao za Čelzijevog napadača Kaija Haverca (Havertz, 24) i „Topnici“ su već obavili razgovore s njim, javlja Fabricio Romano (Fabrizio).

Romano je dodao da je Nijemac spreman napustiti Čelzi i da nema ništa protiv odlaska u Arsenal.

Havercovo ime se već spominjalo tokom ovog transfer roka, pošto je ovog ljeta prvobitno bio želja madridskog Reala. Ipak, Madriđane je odbila cijena koju je Čelzi zakačio za njega. Romano piše da je na prodaju za 75 miliona funti, odnosno nešto više od 87 miliona eura. 

Ipak, italijanski stručnjak za transfere dodaje i da bi, prema njegovim izvorima, Čelzi mogao biti dosta fleksibilan oko cijene. Arsenal ne planira izdvojiti skoro 90 miliona eura za Haverca i vjeruju da će uspjeti dogovoriti niže obeštećenje za njemačkog napdača.

Haverc na ugovoru ima još dvije godine, a u Čelzi je stigao 2020. godine iz Bajer Leverkusena za 80 miliona eura. U 139 nastupa za londonski klub postigao je 32 gola, od kojih je svakako najznačajniji onaj (1:0) u pobjedi nad Mančester sitijem u finalu Lige prvaka prije dvije godine. Ove sezone Haverc je u 47 nastupa ostvario učinak od devet golova i jedne asistencije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.