VELIKI PROMAŠAJ

Everton je za njega izdvojio 25 miliona eura, sada prodaje dresove na Facebooku

Žan Filip Gbamin nikad nije opravdao očekivanja na Gudison parku

Gbamin: Prodaje dresove. Screenshot/Twitter

N. H.

20.6.2023

U posljednje vrijeme se često susrećemo s pričama iz svijeta sporta koje nemaju najljepši kraj. Jedna od takvih je i ona Žan Filipa Gbamina (Jean-Phillipe).

Gbamin, igrač koji je prošlu sezonu proveo u Trabzonsporu, na Facebooku prodaje dres Evertona, koji ga je 2019. godine doveo za 25 miliona eura i čiji je još igrač.

Ranije je još spominjano da on neće ostati u turskoj ekipi i da trener Nenad Bjelica ne računa na njega, što znači da bi se trebao vratiti u engleski klub.

Reprezentativac Obale Bjelokosti trebao je biti zvijezda u veznom redu Evertona, ali ga je niz povreda sputao da napravi ozbiljnu karijeru.  

Gbaminova objava na Facebooku. Daily Mail

Gbamin nije ostao u dobrom sjećanju navijačima „Karamela“, a neki od njih istakli su njegov potez s društvenih mreža. Engleski mediji taj potez tumače i kao kraj njegove epizode u velikanu s Gudison parka.

Među odjevnim predmetima koje prodaje za 300 funti nalaze se nikad nošene stvari, a ima i onih koje je nosio na utakmicama.

- Gbamin bi se trebao vratiti u Everton nakon 24 nastupa za tursku ekipu u prošloj sezoni. Njegova budućnost je neizvjesna, posebno nakon što je stavio dresove u prodaju – piše "Daily Mail". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.