PRIPREME ZA EVROPU

Nešto se kuha na Koševu: Poredili ga sa Nejmarom, a sada dolazi u Sarajevo

Adalberto Penjaranda je u Votford stigao za 10 miliona prije osam godina, a sada se nalazi na pragu Bordo kluba

Penjaranda: Reprezentativac Venecuele. AP

N. H.

21.6.2023

Fudbalski klub Sarajevo saznao je svoje protivnike u pretkolima za Konferencijsku ligu. Shodno tome, oni su se odlučili da dovedu i nekoliko ozbiljnih pojačanja pred početak evropskog puta. 

Dok su u prethodnom periodu dovodili igrače u odbrani, sada slijedi i pojačavanje napada. 

Prema informacijama venecuelanskog novinara Marija Alberta Sančeza (Sanchez), na Koševo bi trebao stići Adalberto Penjaranda (Penaranda). 

- Alberto Penjaranda, krilni napadač, nalazi se u pregovorima za potpis ugovora sa Sarajevom. Ove sedmice bi se mogao završiti ovaj transfer, ali zasad ništa nije potpisano - stoji u objavi Sančeza. 

On je u nastavku napisao da bi Penjaranda najvjerovatnije trebao u Bosnu i Hercegovinu stići u nedjelju na potpis ugovora.

Riječ je reprezentativcu Venecuele i bivšem krilnom napadaču portugalske Boavište.

Penjaranda je u svojoj karijeri nosio dres Udinesea, Malage, Las Palmasa i Granade. On je bio i član Votforda u koji je stigao 2015. godine iz Udinesea za nevjerovatnih 10 miliona eura. 

Njega su svojevremeno, pri dolasku u Votford, brojni mediji poredili sa brazilskom zvijezdom Nejmarom (Neymar), a sada je na pragu potpisa za klub iz Premijer lige Bosne i Hercegovine.

On bi bio peto pojačanje Sarajeva u ovom prijelaznom roku. Bordo klub su prethodno pojačali Samir Zeljković, Amar Beganović, Elvir Duraković i Vinko Soldo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.