OSTAO VJERAN MADRIĐANIMA

Lukavi "Kraljevi" ismijali Saudijce: Za to je bila potrebna samo jedna fotografija Luke Modrića

Modrić je sa madridskim Realom produžio ugovor na još godinu dana

Modrić: Hrvatski as. Screenshot/Twitter

N. H.

28.6.2023

Luka Modrić je odlučio produžiti vjernost madridskom Realu na još godinu dana i odbiti ponudu iz Saudijske Arabije vrijednu stotine miliona eura. Modrić će u klubu igrati najmanje do ljeta 2024. godine.

Kraljevski klub je tim povodom odlučio na interesantan način ismijati Saudijce koji su im već ukrali jednu zvijezdu Karima Benzemu.

Real je na svojim društvenim mrežama objavio fotografiju Luke Modrića u trećoj garnituri sa opisom #Modric2024, a tek naknadno je postalo jasno zašto su se odlučili baš za tu fotografiju.

Fudbaleri Reala su u polufinalu Superkupa Španije 2020. godine igrali protiv Valensije na stadionu „Kralja Abdulaha“ u Džedi. Utakmica je završila rezultatom 3:1 u korist Madriđana, a treći gol je postigao upravo Modrić.

Sasvim slučajno, Džeda je grad iz kojeg dolazi Al Ahli, koji je Modriću nudio 200 miliona godišnje za njegov potpis.

Luka Modrić je na Santiago Bernabeu stigao 2012. godine iz Totenhema za 35 miliona eura. Iako je na prvu bio proglašen i najgorim transferom u historiji „Kraljeva“, nije mu dugo trebalo da pokaže koliko on zaista vrijedi.

U 11 godina provedenih u Madridu skupio 488 utakmica za Real, a sa njima je čak pet puta osvojio Ligu prvaka, dok je i 2018. godine osvojio Zlatnu loptu – najveću indvidualnu nagradu za jednog fudbalera. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.