NAVIJAČKA MAKLJAŽA

Pojavio se i snimak s ulica Banje Luke: Sukob navijača Borca i Zvezde, oglasila se i policija

Pristalicama banjalučkog premijerligaša nije se dopao "Zvezdin karavan"

Sa ulica Banje Luke. Screenshot

E. Ć.

19.7.2023

U Banjoj Luci je jučer, ispred Robne kuće Boska, došlo do sukoba navijača Borca i Crvene zvezde.

"Zvezdin karavan", odnosno slavljenička parada u kojoj su iz beogradskog kluba predstavljali trofeje koje je Zvezda osvojila prošle godine, izazvao je haos na ulicama Banje Luke.

Slavljenička parada se nije svidjela navijačima Borca, koji su se na Trgu Krajine pojavili s nekoliko automobila poslije čega je došlo do sukoba.

Na društvenim mrežama se sada pojavio i snimak sukoba, gdje se vide navijači kako s bakljama jure rivale. 

O svemu se oglasila Policijska uprava Banja Luka, navodeći da je po 50 navijača oba kluba krenulo u fizički obračun koji je policija spriječila.

- Spriječen sukob navijača u većem obimu. Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 18. jula 2023. godine oko 18:50 sati, u toku vršenja obezbjeđenja javnog skupa pod nazivom "Zvezdin karavan", koji se održavao na Trgu Krajine, uočili su da se navijačke grupe FK Crvena Zvezda i FK Borac kreću jedna prema drugoj u namjeri fizičkog obračuna.

Navijačke grupe su imale po 50-ak pristalica a neki od navijača FK Borac su nosili i drvene palice. S ciljem sprečavanja narušavanja javnog reda i mira u većem obimu policijski službenici su pravovremeno reagovali i pozicionirali se između navijačkih grupa, čije pristalice su nasrtale jedni na druge. Tom prilikom, dva policijska službenika su zadobila tjelesne povrede (prijelom prsta i oteknuće oka – nastalo pri prskanju peper spreja tzv. suzavac). Lišeni su slobode S.A. iz Banje Luke zbog počinjenog krivičnog djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i S.V. iz Prijedora zbog počinjenih prekršaja iz člana 12. i 24. Zakona o javnom redu i miru - navedeno je iz PU Banje Luke.

Dodali su da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i dežurni sudija Osnovnog suda Banja Luka – Odjeljenje za prekršaje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.