UTAKMICA ZA PAMĆENJE

Robert Prosinečki i Rudeš poraženi u nevjerovatnoj utakmici: Caktaš het-trikom donio pobjedu Osijeku

Fudbaleri Rudeša imali su prednost od tri gola u utakmici sa Osiječanima, ali ni to im nije bilo dovoljno

Prosinečki:; U dvije utakmice dva puta poražen. Pixsell / Sanjin Strukic

N. H.

30.7.2023

Fudbaleri Rudeša, koje s klupe predvodi bivši selektor reprezentacije BiH Rober Prosinečki, upisali poprilično nevjerovatan poraz u okviru 2. kola HNL-a od Osijeka. Utakmica je završila rezultatom 4:3 u korist Osijeka.

Rudeš je odlično započeo utakmicu i nakon 39 odigranih minuta imali su prednost od tri gola. Prvo je pogodio Lazarov u 23. minuti, da bi u narednih 15 minuta Pasariček bio dvostruki strijelac. Do kraja prvog poluvremena Osiječani su uspjeli postići tek jedan gol i smanjiti zaostatak.

Taj rezultat je stajao na semaforu do 76. minute kada počinje rapsodija fudbalera Osijeka, a ponajviše za to je zaslužan Mijo Caktaš koji je na teren ušao samo šest minuta ranije. 

On prvo pogađa za 3:2 u 76. minuti, sedam minuta kasnije poravnava rezultat svojim drugim golom, da bi krunisao odličnu utakmicu het-trikom i golom za pobjedu u 88. minuti.

Ovo je bio jedan od najvećih preokreta ikad viđenih u historiji HNL-a. Poraz koji su doživjeli fudbaleri Rudeša sigurno je jedan od najvećih u karijeri za Roberta Prosinečkog, koji je nakon dolaska na klupu kazao da bi ovaj klub mogao biti hit u Hrvatskoj. 

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.