NAKON DVIJE GODINE ŠUTNJE

Žoze Murinjo progovorio o odlasku Džeke: To je bilo teško prihvatiti, prava nesreća

Portugalcu se teško bilo pomiriti s odlaskom 3. najboljeg strijelca u historiji Rome

Murinjo: Iskreno o 3. najboljem strijelcu u historiji Rome. Twitter

N. H.

9.8.2023

Žoze Murinjo (Jose Mourinho) počinje treću sezonu na čelu italijanske Rome. Sjajni Portugalac je u prvoj sezoni na klupi rimske „Vučice“ osvojio Konferencijsku ligu, dok je prošle godine igrao finale Evropske lige u kojem su poraženi.

O sportskom direktoru

Tokom ljeta bilo je mnogo spekulacija o njegovom odlasku iz kluba zbog njegovog nezadovoljstva transfer politikom kluba. Međutim, to se nije desilo i on će ostati šef stručnog štaba.

Murinjo je govorio za italijanski list „Corriere della Sport“ o svom odnosu s Tiagom Pintom, sportskim direktorom rimskog kluba.

- Pinto je za mene direktor, a ja za njega trener. Ne slažemo se uvijek. On ima direktniji odnos i stalno je u kontaktu s klupskim rukovodstvom – rekao je Murinjo.

Teško mu pao odlazak

Kada je Murinjo dolazio u klub, kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko je odlazio, a portugalski stručnjak osvrnuo se i na to.

- Ako se vratimo nazad kad je Džeko odlazio, to je bilo teško prihvatiti. Prava nesreća – kazao je Murinjo za „Corriere della Sport“.

Nakon odlaska iz Rome Džeko je proveo dvije sezone u Interu, da bi ovog ljeta prešao u redove Fenerbahčea, čiji je i kapiten. Džeko je treći najbolji strijelac u historiji Rome sa 119 postignutih golova, a ispred njega su samo legendarni Franćesko Toti (Francesco Totti) i Roberto Pruco (Pruzzo). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.