ČUVENI ŠPANSKI FUDBALER

Legendarni Tores o posjeti koja je na njega ostavila traga: "Sjećam se kada sam bio u Bosni..."

Tores je u BiH gostovao 2009. godine sa reprezentacijom Španije, a o bolnu ispovijest ispričao je tri godine kasnije za Čelzi TV

Tores: Zapamtio posjetu BiH. Twitter / Screenshot

E. Ć.

10.8.2023

Sportisti širom svijeta idoli su mnogih mališana i uzori brojnim mladim osobama. 

O njihovoj popularnosti i ne treba trošiti riječi. Svi žele autogram ili fotografiju sa njima. Tokom karijera, ali i nakon njih potpišu na hiljade autograma, naprave stotine fotografija sa fanovima, a neki od njih budu posebni.

Prisjetili smo se 2012. godine kada je slavni Fernando Tores (Torres) ispričao kako je najviše traga na njega ostavila posjeta Bosni i Hercegovini i djevojčica koja je tražila autogram na plišanog medvjedića.

Legendarni Španac je gostovao na Čelzi TV pred publikom u studiju, a kada ga je moderatorka razgovora pitala o najčudnijoj priči ili mjestu na Zemlji gdje je davao autogram, Tores je rekao - BiH.

- Sjećam se jedne situacije kada sam sa reprezentacijom bio u Bosni. Bili smo na ulici, i vidjeli smo da su neki ljudi tražili novac u humanitarne svrhe. Nudili su svakakve igračke, bicikla, male plišane medvjede - prisjetio se Tores.

Spomenuo je djevojčicu koja mu se urezala u sjećanje.

- Sjećam se jedne djevojčice, koja nije imala roditelje i živjela je u mjestu gdje žive djeca bez roditeljskog staranja. Ne znam sada kako se zove to mjesto.

Imala je samo jednu igračku, medvjedića, na kojeg je željela da se potpišem. Bio je to veliki šok za mene. Naravno, pomogli smo toj organizaciji da dobije neka sredstva.

Poslali smo igračke svoj djeci u SOS dječijem selu, i dalje smo s njima u kontaktu, šaljemo im poklone i dalje. To je bilo veoma šokantno za mene - rekao je Tores, a njegova priča izmamila je aplauz prisutnih.

Podsjetimo, Španija je bila rival reprezentaciji Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Mundijal 2010. godine. Meč u Zenici je završen rezultatom 5:2 za Špance.

Inače, "Crvena furija" je bila prva u grupi 5 sa maksimalnih 30 bodova, dok su "Zmajevi" zauzeli 2. mjesto ispred Turske i Belgije sa 19 bodova.

Kasnije je naša reprezentacija ispala u baražu gdje nas je zaustavila selekcija Portugala.

Inače, Fernando Tores je igračku karijeru završio 2019. godine, a ubrzo se posvetio trenerskom poslu.

Od 2021. je angažovan u svom Atletiko Madridu kao trener juniorske ekipe (U-19).

Nedavno je tokom meča juniora Reala i Atletika došao u sukob sa bivšim saigračem iz reprezentacije Alvarom Arbeloom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.