SVI SU GA ODBILI

Bolna realnost Nejmarovog transfera: Želio ostati u Evropi, odbilo ga pet velikana

Njegovi zastupnici su kucali na vrata evropskih velikana, ali niko im nije želio otvoriti

Nejmar: Želio ostati u Evropi. AP

N. H.

15.8.2023

Brazilski napadač Nejmar (Neymar) novi je fudbaler saudijskog Al Hilala. On će u Saudijskoj Arabiji zaraditi 320 miliona eura za dvije godine, dok će PSG-u pripasti nešto manje od 100 miliona eura na ime transfera.

Barsa nije mogla isfinansirati dolazak

Mnogi su prokomentarisali da je željan novca i da ne razumiju njegov potez. Ipak, realnost njegovog odlaska u Saudijsku Arabiju je nešto „teža za svariti“ od obične konstatacije da je on grabežljivac i samo željan novca.

Njegovi zastupnici su kucali na vrata evropskih velikana, ali niko im nije želio otvoriti. Nakon pet godina je odlučio napustiti „Park prinčeva“, a čelnici pariškog kluba nisu imali ništa protiv.

Aktuelan je neko vrijeme bio njegovog povratak u Barcelonu, ali njegova plata na Kamp Nou ne bi mogli isfinansirati, to bi zahtjevalo žrtvu i odricanje mnogo igrača na šta nisu bili spremni u katalonskom gigantu.

Pet odbijenica

Nejmar je želio ostati u Evropi pa su njegovi agenti, prema pisanju španskih medija, kontaktirali Real Madrid, minhenski Bajern, Čelzi, te mančesterske rivale – Junajted i Siti, ali niti jedan od tih klubova nije bio zainteresovan za dolazak Brazilca.

Na kraju kao jedina opcija ostao je Al Hilal koji će isplatiti PSG i dovesti u Saudijsku Arabiju još jednu megazvijezdu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.