NEOČEKIVANA CIJENA

Čudan transfer u Rumuniji: Kamerunac u novom kluba za cijenu od dva kontejnera

Kamerunac je potpisao za drugoligaški klub u zamjenu za dva transportna kontejnera, a ti kontejneri će služiti kao svlačionice

Endžoja Endžifakue: Prešao u rumunskog drugoligaša. Twitter

N. H.

5.9.2023

Aziz Endžoja Endžifake (Njoya Njifakue), kamerunski napadač, prešao je u rumunski Vitorul Panduri iz redova CSM Lugoža što samo po sebi i nije neka vijest, ali je iz bizarnog razloga privukao pažnju brojnih svjetskih medija.

Kamerunac je potpisao za drugoligaški klub u zamjenu za dva transportna kontejnera, a ti kontejneri će služiti kao svlačionice. 

Popularni španski list „Mundo Deportivo“ je posebnu priču posvetio 27-godišnjem Kameruncu.

- Jedan od najčudnijih transfera napravljen je u Rumuniji. Transfer koji je završen u posljednjim minutama prijelaznog roka više će nego vjerovatno postati jedan od najčudnijih u historiji nogometa. Ako ne i najčudniji! To je urađeno u nižim ligama u Rumuniji, s Azizom Endžoja Endžifakeom.

Ovaj 27-godišnji kamerunski napadač potpisao je za drugoligaša Viitorul Pandurii Târgu Jiu iz redova četveroligaša CSM Lugoža. Ali umjesto svote novca, došlo je do trampe: dva metalna kontejnera – napisali su novinari „Mundo Deportiva“. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.