DEFANZIVAC ENGLESKE

Megvajeru ništa ne polazi za rukom, trpi ogromne kritike, oglasila se i njegova majka: Ovo ne želim nikome

Ovolika količina negativnih i zlostavljajućih komentara je sramotna i potpuno neprihvatljiva prema ikome, poručila je Megvajerova majka

Megvajer: Loši dani za defanzivca. Twitter

E. Ć.

14.9.2023

Engleska je pobijedila Škotsku rezultatom 3:1 u prijateljskoj utakmici u Glazgovu.

Meč se odigrao pred punim Hampden Parkom u čast 150 godina rivalstva ove dvije selekcije. Englezi su bili bolji, Škoti nisu mogli ništa, a onda je rezervista Hari Megvajer (Harry Maguire) postigao autogol u 67. minuti.

Nakon utakmice igrači Engleske su prišli tribini gdje su bili smješteni njihovi navijači, njih nekoliko hiljada, te im se aplauzom zahvaliti na podršci. Navijači su uzvratili pjesmom i to za Megvajera. 

- Hari Megvajer, Hari Megvajer... On pije votku i on pije jeger. I glava mu je je**no velika. Hari Megvajer, Hari Megvajer... - pjevali su engleski navijači na melodiju La Bambe - video pogledajte OVDJE.

Iako se ovo može činiti kao vrijeđanje, Megvajer zna da to nije slučaj. Zahvalio se navijačima za pjesmu.

Nakon svega, oglasila se i njegova majka koja je poslala poruku svima onima koji se rugaju njenom sinu.

- Kao mama, smatram da je ovolika količina negativnih i zlostavljajućih komentara sramotna i potpuno neprihvatljiva prema ikome, a posebno prema nekom ko gine za svoj klub i zemlju. 

Bila sam na tribinama u Glazgovu, kao što i inače gledam uživo njegove utakmice i neprihvatljivo mi je što se tu stvara oko ničega.

Jasno mi je da u fudbalu postoje usponi i padovi, pozitiva i negativa, ali ono što je Hari prisiljen trpjeti debelo je prešlo granice fudbala. Ne mogu gledati kroz što mora prolaziti. Mrzim pomisao da roditelji ostalih igrača to moraju gledati, posebno curica i dječaka koji se tek počinju probijati.

Hari ima ogromno srce i sjajno je što je mentalno jak te se može nositi s onim što bi za druge bilo previše. Takvo zlostavljanje koje on mora trpjeti ne želim nikome - poručila je Megvajerova majka.

Podsjetimo, Megvajer je izgubio kapitensku traku i mjesto u početnom sastavu Junajteda, a tokom ljeta je bio na izlaznim vratima kluba sa Old Traforda. Ništa mu ne ide od ruke u posljednje vrijeme.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.