VELIKI PRITISAK

Trener Partizana se potukao sa vlastitim igračem, pa poručio: Ja više ovako ne mogu

"Crno-bijeli" su dobro započeli sezonu, ali loša finansijska situacija ostavlja traga na igračima i stručnom štabu

Duljaj: Ne mogu lagati igrače. Pixsell/Dusan Milenkovic/ATAImage

N. H.

21.10.2023

Fudbaleri Partizana odlično su započeli sezonu, te su u prvih 10 utakmica osvojili 28 od mogućih 30 bodova. Međutim, stanje u klubu nije bajno, a o tome je govorio i trener „crno-bijelih“ Igor Duljaj nakon pobjede njegove ekipe u Subotici protiv Spartaka (3:0).

- Moram reći da se ne pomaže Partizanu. Neka se ljuti ko god želi, ali ja ne mogu više. Ovi momci treniraju, a ja moram razmišljati hoće li nekoga izbaciti iz stana, hoće li primiti plaću. Šta im trebam govoriti? Zelena trava, plavo nebo, cvijeta cvijeće u proljeće? Ovi momci su junaci. Ruka koja daje je uvijek iznad one koja prima - rekao je Duljaj pa nastavio:

- Neka promijene trenera, ali dajte momcima da prehrane sebe, svoju obitelj, rođake, prijatelje, jer dosta ljudi živi od toga. Morao sam ovo reći jer mi je na srcu. Ne mogu gledati igrače u oči i pričati im bajke. I ovi navijači koji dolaze, hvala im puno. Dolaze o svom trošku, nakon posla. Ako ima neko neku ideju, neka kaže. Ne mogu više pred igračima razmišljati je li neko dobio za stanarinu, hoće li nekoga izbaciti iz stana, ima li netko za mlijeko djetetu, ali to je tako.

Utakmicu sa Spartakom obilježila je i situacija u kojoj se Duljaj fizički sukobio sa vlastitim igračme Kvinsijem Menigom (Queensy). Duljaj ga je htio uvesti u igru u 87. minuti, ali se predomislio i poslao ga nazad na klupu. To je razbjesnilo nizozemskog fudbalera, koji je nasrnuo na svog trenera, ali ih je vrlo brzo razdvojio ostatak stručnog štaba i rezervi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.