PRESTIŽNO PRIZNANJE

Ko će osvojiti Zlatnu loptu, Haland ili Mesi: Čovjek kojem svi vjeruju objavio ime dobitnika

Ljubitelji fudbala polemišu ko je više zaslužio ovu nagradu, Haland koji je osvojio tri trofeja sa Sitijem ili Mesi, prvak svijeta s Argentinom

Zlatna lopta: Ceremonija u ponedjeljak. Twitter

E. Ć.

25.10.2023

Ceremonija dodjele priznanja za najboljeg fudbalera godine "Zlatne lopte" zakazana je za 30. oktobar, no sudeći prema objavi Fabricija Romana (Fabrizio) pobjednik se već zna.

Romano je ugledni novinar kojem svi vjeruju, a kada on objavi vijest sa svojim famoznim "Here we go", znači da je stvar, pa manje-više završena.

Dok ljubitelji fudbala polemišu ko treba dobiti nagradu, Erling Haland (Haaland) koji je sa Sitijem osvojio tripl krunu - Ligu prvaka, Premijer ligu i FA Kup, ili Lionel Mesi (Messi), prvak svijeta sa Argentinom, čini se da je pobjednik već poznat.

- Mesi je dobio poruku da u ponedeljak uveče bude u Parizu te da pripremi svečano odijelo. Zna se šta to znači. Da je sigurno osmi put osvojio Zlatnu loptu. Sve ukazuje na to - napisao je Romano.

Službena dodjela će se održati u ponedjeljak, kada će Argentincu biti uručena rekordna osma Zlatna lopta u karijeri.

Čudesni Mesi je osvajao 2009., 2010., 2011., 2012., 2015., 2019. i 2020. godine.

Osim Mundijala sa Argentinom, Mesi je sa PSG-om osvojio francusku Ligu 1, dok je klub ispao u osmini finala Lige prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.