UDARIO NA PONOS ZVIJEZDE

Portugalskom stručnjaku presudila svađa sa Benzemom: Otkriveno šta mu je rekao

Nuno Espirito Santo je otpušten iz redova aktuelnog prvaka Saudijske Arabije Al Itihada samo 24 sata kasnije

Espirito Santo i Benzema: Sukobili se na poluvremenu utakmice. Al Ittihad

N. H.

8.11.2023

Portugalski stručnjak Nuno Espirito Santo je otpušten iz saudijskog prvaka Al Itihada, a svemu je kumovala svađa sa Karimom Benzemom.

Njih dvojica su od samog početka imali probleme, pošto je Espirito Santo govorio da se Benzema nije uklopio u njegov stil. 

Nije pomoglo ni što se Al Itihad nalazi u velikoj rezultatskoj krizi. Oni su bez pobjede u posljednjih pet utakmica saudijskog prvenstva, dok su izgubili i u azijskoj Ligi prvaka od iračkog Al Kuve s 0:2.

Saudijski list „Al Riyadiah“ je otkrio detalje sukoba francuske zvijezde i portugalskog stručnjaka, koji se dogodio na poluvremenu te utakmice.

- Vi ste sjajan igrač, ali izgleda da ste previše lijeni da vršite pritisak na rivala - rekao je Espirito Santo, na šta mu je Benzema odgovorio „Ne pričaj samo sa mnom, pričaj s cijelim timom“.

Svađa se nije tu zaustavile, već je Espirito Santo odlučio dodatno prekoriti Francuza.

- Vi ste vođa tima, primjer igračima i najvažniji igrač. Morate preuzeti inicijativu i biti primjer svim igračima – dodao je Portugalac.

Prema pisanju ovog lista, rasprava se nastavila, a Portugalac je dodatno ukorio Benzemu, dok je Francuzu smetalo što ga se naziva lijenim.

Klub je već naredni dan raskinuo ugovor sa Nunom Espiritom Santom, a njegova privremena zamjena će biti Hasan Kalifa (Hassan Khalifa). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.