SELEKTOR BIH

Savo Milošević: Mi, navijači Partizana navijamo i za Želju i Hajduk, to je neobjašnjivo

Zašto je to tako, ja nemam rješenje i nisam ga nikad pronašao, rekao je Milošević

Milošević: Legenda Partizana. N/FS BiH

E. Ć.

14.11.2023

Selektor fudbalske reprezentacije Savo Milošević legenda je Partizana.

Bio je igrač i trener beogradskih "Crno-bijelih", a još ranije je otkrio da na ovim prostora, osim za Partizan, navija i za Željezničar.

Njegov djed je bio veliki Željovac, a Milošević je otkrio kako mu je djed bio spreman prodati dvije njive da on ide u Željezničar.

Savo Milošević nikada nije zaigrao za "Plave" sa Grbavice, ali je ostao navijač kluba. Čak se odazvao i akciji i podržao evropski projekt, uplativši 15 stolica.

Zanimljivo, u razgovoru za "Meridian Sport BH" je dodao da po nekoj neobjašnjivoj liniji simpatiše, osim Želje i Hajduk, kao i svi navijači Partizana.

- Čak mi, koji navijamo za Partizan, svi navijamo za Želju. To je nešto gdje nisam samo ja u pitanju, već mnogo ljudi. Svi ti ljudi negdje simpatišu Hajduk u Hrvatskoj. Nevjerovatno je da ima ta linija.

Pitao sam mnoge ljude i niko nema objašnjenje za tu situaciju. Mi koji navijamo za Partizan, navijamo i za Želju i Hajduk, a zašto je to tako, ja nemam rješenje i nisam ga nikad pronašao - rekao je Milošević za "Meridian Sport BH".

Inače, Milošević je okupio reprezentativce BiH uoči duela protiv Luksemburga i Slovačke, koji su na rasporedu 16. i 19. novembra.

Podsjetimo, na ovim susretima neće moći računati na Edina Džeku, Miralema Pjanića, Seada Kolašinca, Ibrahima Šehića, Anela Ahmedhodžića i Adriana Leona Barišića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.