SRBIJANSKI STRUČNJAK

Lalatović o premijerligašima: Ima dobrih klubova, ali Željo je Željo

Lalatović je također istakao da u Borac nikad ne bi došao da je znao šta ga očekuje u redovima Banjalučana

Nenad Lalatović. FK Borac / Nikola Kulaga

N. H.

21.11.2023

Bivši trener banjalučkog Borca Nenad Lalatović istakao je da ne bi nikad sjeo na klupu ovog kluba da je znao šta će ga očekivati. 

Lalatović je u razgovoru za srbijanski "Telegraf.rs" istakao da ne bi nikad došao u Banju Luku da je znao šta će ga tamo naći.

- Ne bih došao u Borac, odmah da znate, da sam znao da Borac ne igra i trenira u Banjoj Luci, već da igra u Bosanskom Novom. Ja došao, tamo nema reflektora, vruće, pet popodne, tvrd teren. Onda treniramo van Banje Luke. Jednostavno, da su mi odmah rekli gdje dolazim, nemaš stadion, nećeš igrati u Banjoj Luci, ja ne bih prihvatio. Možda bih došao poslije šest mjeseci. I onda ja sam odmah odlučio da odem, dva-tri puta sam davao ostavku i na kraju smo se dogovoril - rekao je Lalatović.

U nastavku razgovora za srbijanski medij je kazao da bi se rado vratio u Premijer ligu BiH, a kao poželjnu destinaciju izabrao je glavni grad BiH i klubove koji dolaze iz njega. 

- Ko zna, možda ću se opet vratiti. I uopšte kažem, u toj ligi ja bih volio opet raditi. To je jedna liga koja je izjednačena. Imate tamo Želju, imate Sarajevo, imate Velež, imate Zrinjski, Borac... To su sve klubovi gdje bih ja sutra odmah radio. Uopće nemam problem s tim - kazao je Lalatović, pa nastavio o tome u kojem klubu bi rado obavljao ulogu šefa stručnog štaba. 

- Željo može, Sarajevo može. Mislim, ja nisam tamo rođen. Svaki klub koji mene želi i koji će me cijeniti i poštovati, ja bih prihvatio da radim. Željo i Sarajevo, to su dva velika kluba, ali Željo je Željo - 

Podsjetimo, Lalatović je Borac vodio od juna do avgusta 2022. godine, te je u tom periodu zabilježio po četiri pobjede i poraza, te jedan remi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.