PREMIJERŠIP

Šou na najmanjem stadionu Premijer lige: Rajs u posljednjim sekundama donio pobjedu Arsenalu

"Topnici" uspjeli nastaviti svoj dobar niz rezultata i zadržati prednost nad rivalima

Arsenal: Preživjeli Luton. AP

N. H.

5.12.2023

Fudbaleri Lutona i Arsenala su priredili pravi šou u susretu 15. kola engleske Premijer lige, a pobjedu su upisali "Topnici" rezultatom 3:4.

Kenilvorth road, najmanji stadion u Premijeršipu, svjedočio je sjajnom susretu. 

Sve je počelo onako baš kako je i očekivano. Gabrijel Martineli (Martinelli) je pogodio nakon brzo izvedenog auta u 20. minuti. 

Međutim, samo pet minuta kasnije uslijedio je prvi od mnogih šokova za "Topnike". Igrači Lutona su iznudili korner, nakon kojeg je Gabrijel Ošo (Osho) glavom matirao Davida Raju (Raya). 

Uspjeli su fudbaleri Arsenala otići s prednošću na odmor, pošto je na samom kraju prvog dijela Gabrijel Žesus (Jesus) postigao drugi gol za londonsku ekipu na utakmici. 

Iznenađenjima nije bilo kraja u drugom poluvremenu. Novi korner i nova katastrofalna reakcija defanzivaca Arsenala, a ovaj put je Elajdža Adebajo (Elijah Adebayo) pogodio za poravnanje. 

U 57. minuti erupcija slavlja na Kenilvorth roadu. Ros Barkli (Ross Barkley), nekadašnji fudbaler Evertona i Čelzija, promiješao je defanzivce i sjajno pogodio gol veoma loše postavljenog Raje. 

Nije to slavlje dugo potrajalo, pošto je Kai Haverc (Havertz) samo tri minute kasnije postigao novi gol za Arsenal.

Novi šok na susretu stigao je duboko u sudijskoj nadoknadi, tačnije šestoj minuti, kada je u posljednjem napadu Arsenala, nakon ubačaja najviši bio Deklan Rajs (Declan Rice) i tako uspio donijeti svojoj ekipi nova tri boda.

Arsenal je i dalje prvi na tabeli Premijeršipa sa 36 osvojenih boda, uz utakmicu više od pratilaca. S druge strane, Luton je uprkos dobroj utakmici ostao na devet bodova u sezoni.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.