PREMIJER LIGA BIH

Tuzla City slavio protiv Širokog Brijega i izvukao se iz opasne zone

Tuzlaci su od samog početka susreta bili bolji rival, a utakmica je igrana u teškim uslovima zbog snijega

Detalj sa utakmice Tuzla City - Široki Brijeg - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
N. H.

6.12.2023

Fudbaleri Tuzla Cityja su na Tušnju u zaostaloj utakmici 14. kola Premijer lige BiH slavili protiv Širokog Brijega rezultatom 2:0 i tako se izvukli iz opasne zone. 

Utakmica je igrana u veoma teškim uslovima zbog snijega koji se našao na travnjaku stadiona u Tuzli. 

Tuzlaci su od samog početka susreta bili bolji rival, ali prvu priliku propustio je Siril Kpan (Cyrille) kada je s ivice šesnaesterca šutirao, ali je lopta otišla pored gola. Četiri minute kasnije Pantelić je zaprijetio golu Tomića, ali i njegov udarac je završio pored stative. 

Nakon nešto više od pola sata igre, nova prilika za domaću ekipu, ali se Mehanović, poslije duplog pasa s Pantelićem, nije najbolje snašao i propustio je jedan na jedan situaciju s golmanom Širokog Brijega. 

Prvi pogodak viđen je u 49. minuti susreta. Delimeđac je ubacio centaršut u šesnaesterac gostiju, a Lukić lošom reakcijom glavom loptu šalje u sopstvenu mrežu. 

Imali su fudbaleri Tuzla Cityja još nekoliko prilika, a ponajviše preko Mehanovića i Sušića prije drugog gola koji je došao u 87. minuti. 

Napadač tuzlanske ekipe Irfan Hadžić je šutirao, a nakon odbrane golmana tomića, lopta mu se vratila nazad i on ju je spretno smjestio u mrežu.

Tuzla City je nakon ove pobjede preskočio Igman na 10. poziciji i sada imaju 16 bodova, što je jedan više od konjičkih rivala. S druge strane, Širokobriježani posustaju u borbi za Evropu, pa su sada na šestoj poziciji sa 22 boda, što je za osam manje od trećeg mjesta koje vodi u evropska takmičenja.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.