PREMIJER LIGA BIH

Derbi kola na Grbavici: Željezničar dočekuje zahuktali Velež

„Plavi“ se nalaze u krizi rezultata, dok je Velež pod Klafurićem postao jedan od najboljih timova lige

Detalj sa prve ovosezonske utakmice između Željezničara i Veleža. FK Željezničar

R. Kapetanović

8.12.2023

Ovog vikenda nas očekuju utakmice 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a kolo otvara utakmica na Grbavici, u kojoj će Željezničar dočekati Velež iz Mostara.

Željezničar je trenutno na osmom mjestu tabele Premijer lige BiH sa 19 bodova, dok je s druge strane Velež na jako dobrom četvrtom mjestu sa 29 bodova i dišu „za vratom“ Sarajevu, kojeg su pobijedili u prošlom kolu (1:0).

Psihička blokada

„Plavi“ igra u promjenljivoj formi. Prošlo kolo su poraženi od Tuzla Cityja (3:0) i u posljednjih pet utakmica samo su upisali jedan trijumf. Na to se osvrnuo i trener Željezničara Abdulhakim Al-Tuvaijri (Abdulhakeem Al-Tuwaijri):

- Očekujem interesantnu utakmicu sutra. Izazov je igrati protiv tima koji je veoma dobar u ovom trenutku. Nama je sutra jako bitna utakmica, želimo odigrati dobro. Svaka utakmica je drugačija. Svaka od tri utakmice koje smo igrali je bila takva. Sve o čemu pričamo iza zatvorenih vrata treba ostati tamo, jer sve što kažem izađe javno.

Da li imamo kvalitet? Vidjeli ste naš tim protiv Borca, kao i u nekim drugim utakmicama. Mislim da je u pitanju psihička blokada. Potrebna nam je konzistentnost. Stadion može biti s vama ili protiv vas, u ovisnosti od toga kako igrate – kazao je.

Trener „Rođenih“ Dean Klafurić na konferenciji za medije je rekao kako njegova ekipa mora nastaviti težiti prema tome da budu još bolji.

Novo dokazivanje

- Jedan od fudbalskih zakona je da je svaki novi dan i novo dokazivanje. Ako ostanemo na tim lovorikama i malo se opustimo, onda sve pada u vodu. Mi moramo nastaviti dalje i težiti da budemo bolji iz dana u dan i samo tako možemo zadržati ovo što je dobro.

Željo ima svoje probleme, ali mi se fokusiramo na sebe i na našu izvedbu. Poštujemo Želju kao klub i poštujemo ih jer imaju dobre pojedince. U teškoj su situaciji, ali dat će sve od sebe pobijede. Riječ je o derbiju, a u derbiju nema favorita - rekao je Klafurić.

Derbi između Željezničara i Veleža na Grbavici počinje u 18 sati, a glavni sudija će biti Luka Bilbija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.