STALNO NOVI PROBLEMI

Milijarda nije dosta, Početino traži još pojačanja: "Razočaran sam"

Fudbal se igra zbog golova, a mi nismo uspjeli postići nijedan, kazao je

Početino: Ekipa smo iz sredine tabele. Platforma X

N. H.

11.12.2023

Čelzi ove sezone igra u veoma promjenljivoj formi. Londonski "Plavci" odigraju dobru utakmicu u derbiju, a onda izgube u susretima u kojima su favorit. 

Tako je bilo i proteklog vikenda u 16. kolu Premijer lige, kada ih je Everton porazio rezultatom 2:0.

Od dolaska Toda Bejlija (Todd Boehly) klub je potrošio više od milijardu britanskih funti na pojačanja, ali očigledno da igrači i stručni štab ne rade ono što treba. 

Vezni red izgleda poprilično "šuplje", iako su na Moises Kaiseda (Caicedo) i Enca Fernandeza (Enzo) potrošili više od 200 miliona funti. Napadačke opcije su apsolutno nekonstantne, a postoje određeni igrači, koji šokiraju svojim lošim izdanjima poput Mihajla Mudrika. 

Menadžer Čelzija Maurisio Početino (Mauricio Pochettino) najavio je da će od čelnika londonskog kluba tražiti pojačanja u predstojećem roku, prenosi BBC.

- Fudbal se igra zbog golova, a mi nismo uspjeli postići nijedan. Zaista sam razočaran. Mislim da smo zaslužili makar bod. Bili smo bolji, ali nismo dobili ono što smo zaslužili - rekao je argentinski stručnjak.

Čelzi je ove sezone na, za njihove standarde, preniskom 12. mjestu tabele engleskog Premijeršipa sa samo 19 bodova.

- Moramo biti realni. Morat ćemo pokušati pojačati se u sljedećem prelaznom roku. Naša realnost je sada sredina tabele. Ako želimo ići ka vrhu tabele, morat ćemo se pojačati. Vidjet ćemo šta možemo uraditi kada se otvori transfer rok.

Čelzi će u narednom kolu Premijer lige dočekati Šefild junajted za koji nastupa i bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.