171. VJEČITI DERBI

Partizan slavio protiv Zvezde i popeo se na vrh srbijanskog prvenstva

"Crno-bijeli" su upisali prvu pobjedu nakon tri godine nad gradskim rivalom

Detalj sa utakmice Partizan - Crvena zvezda. FK Crvena zvezda

N. H.

20.12.2023

Fudbaleri Partizana su u okviru 9. kola srbijanskog prvenstva na svom terenu pobijedili Crvenu zvezdu rezultatom 2:1. 

"Crno-bijeli" su ovako upisali prvu pobjedu nakon tri godine protiv gradskog rivala, a ona je došla u 171. Vječitom derbiju. 

Partizan je bio opasniji rival na početku susreta, a u 38. minuti je za to došla nagrada, doduše tek nakon što je sudija Minaković dosudio penal za "crno-bijele" nakon faula Rodića nad Stojkovićem. Penal je uspješno realizirao Bibras Natho (Natcho). 

Partizan je uduplao prednost u 66. minuti kada je Zahid uposlio Saldanju Saldanha), koji je upisao svoj 14. pogodak ove sezone. 

Nakon ovog gola probudili su se i igrači Crvene zvezde. Samo pet minuta kasnije Šerif Endiaje (Cherif Ndiaye) postigao je gol, na asistenciju Bukarija. 

Prijetili su gosti, a čak su u 85. minuti uspjeli postići i novi gol, mada je on poništen zbog opravdanog ofsajda u kojem se našao Mijatović. 

Do kraja nije bilo promjene rezultata te je Partizan uspio slaviti veliku pobjedu protiv najvećeg rivala. Partizan je ovom pobjedom došao na prvu poziciju srbijanskog prvenstva sa 47 bodova, što je jedan više od Zvezde, te su "crno-bijeli" jesenji prvaci.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.