TURSKA

Sudar titana: Fenerbahče protiv Galatasaraja, Džeko protiv Ikardija

Kada je riječ o posljednjim međusobnim omjerima, Galatasaraj je slavio na posljednja dva

Ikardi i Džeko: Dva najbolja strijelca lige. Platforma X

E. Ć.

24.12.2023

Najveću pažnju fudbalske javnosti danas izaziva veliki turski derbi i okršaj Fenerbahčea i Galatasaraja u 18. kolu Superlige.

Duel je to dva najveća konkurenta za naslov prvaka Turske, ali i okršaj dva najbolja strijelca, našeg Edina Džeke s jedne strane, te Maura Ikardija (Icardi) s druge. 

Zanimljivo, njih dvojica su svojevremeno bili "devetke" milanskog Intera, a sada su glavne uzdanice turskih velikana

Povratak Džeke

Nema sumnje da će atmosfera na Šukru Saračogluu, koji može primiti oko 50.000 gledalaca, biti do faze usijanja, a pristalice Fenera najveću nadu polažu u kapitena bh. reprezentacije Edina Džeku.

Džeko se vraća u tim nakon što je preskočio meč protiv Kajserispora u prošlom kolu zbog povrede. Nikada Edin nije igrao protiv Galatasaraja. 

Okom statistike

Kada je riječ o posljednjim međusobnim omjerima, Galatasaraj je slavio na posljednja dva. Prvo je na Šukru Saračogluu trijumfovao sa 3:0, a identičnim rezultatom je pobijedio i na svom terenu.

Fenerbahče je ove sezone u ligi postigao 44, a primio 14 golova. Prosječno na susretima Fenera bude 3,6 pogodaka.

S druge strane, Galatasaraj je dao 12 golova manje, a primio je devet pogodaka. U prosjeku na mečevima Galatasaraja bude 2,6 golova.

Trener Fenerbahčea Ismail Kartal neće moći računati na suspendovane Freda i Jandasa (Yandas), dok trener Galate Okan Buruk na raspolaganju neće imati Serhija Oliveiru (Sergio).

Džeko i Ikardi: Bivši igrači Intera. Screenshot

Utakmica počinje u 17:00 sati, a navijači već pristižu na tribine Šukru Saračoglu stadiona, a ovo su sastavi koje predviđaju turski mediji:

Fenerbahče: Livaković, Osaji, Djiku, Džejden, Ferdi, Krespo, Irfan Džan, Šimanski, Džengiz, Tadić i Džeko.

Galatasaraj bi trebao zaigrati u sljedećem sastavu: Muslera, Boej, Nelson, Abdulkerim, Baris, Toreira, Demirbej, Zijeh, Mertens, Akturkoglu i Ikardi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.