DINO SKENDER

Hrvatski stručnjak novi je trener Širokog Brijega

Treći klub u seniorskoj trenerskoj karijeri

Dino Skender. Igor Kralj/PIXSELL

N. Aj.

30.12.2023

Dino Skender novi je šef stručnog stožera NK Široki Brijeg.

S ovim 40-godišnjim stručnjakom iz Osijeka saradnja je dogovorena do ljeta 2025. godine, a klupu širokobrijeških Plavo-bijelih preuzet će 8. januara 2024. godine kada je zakazan početak priprema za proljetni dio sezone.

Trenersku karijeru počeo je vrlo mlad u rodnom Osijeku, a u redovima osječkih Bijelo-plavih proveo je gotovo desetljeće i po. U matičnom klubu vodio je sve uzrasne kategorije i školu nogometa NK Osijek.

Više od tri godine bio je glavni trener B momčadi, pa pomoćnik u stručnom stožeru prve momčadi, a zatim i glavni trener NK Osijek čiju je klupu preuzeo u martu 2019. godine i postao najmlađi trener koji je vodio Bijelo-plave u najvišem rangu hrvatskog nogometa.

Na klupi momčadi iz Gradskog vrta zadržao se nepunih šest mjeseci. Ostvario je učinak od 10 pobjeda, pet remija i sedam poraza u 22 službene utakmice u kojima je promovirao veći broj igrača iz B momčadi u najbolji sastav Bijelo-plavih.

Po odlasku iz Osijeka u dva navrata vodio je NK Olimpija iz Ljubljane. U sezonama 2019./2020. i 2020./2021. ukupno je 47 puta s klupe predvodio ljubljanske Zmajčeke uz učinak od 23 pobjede, 12 remija i 12 poraza.

Dolazak u Široki Brijeg njegov je treći klub u seniorskoj trenerskoj karijeri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.