SUPERKUP

Real srušio Atletiko u spektakularnoj utakmici sa osam golova

Real Madrid će u finalu igrati s boljim iz sutrašnjeg duela Barcelone i Osasune

Sa utakmice u saudijskom Rijadu. AP

E. Ć.

10.1.2024

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u finale španskog Superkupa nakon što su poslije velike drame i produžetaka pobijedili Atletiko Madrid sa 5:3. 

Bio je ovo fantastičan meč odigran u saudijskom Rijadu koji je počeo sramotom domaćina i zvižducima tokom minute šutnje u čast legendarnog Franca Bekenbauera (Franz Beckenbauer).

Atletiko je poveo već u 6. minuti kada je pogodio Mario Hermoso, a onda je Real preokrenuo sa dva gola u razmaku od devet minuta. Pogađali su Antonio Ridiger (Rudiger) u 20. i Ferlan Mendi (Ferland Mendy) u 29. minuti.

Ipak, na odmor se otišlo pri rezultatu 2:2 jer je Antoan Grizman (Antoine Griezmann) postigao lijep gol u 37. minuti.

Atletiko je ponovo poveo u 78. minuti nakon nespretne reakcije Ridigera i njegovog golmana Kepe Arizabalage. Real je poslije gužve stigao do izjednačenja u 85. minuti kada je pogodio Dani Karvahal (Carvajal).

Otišlo se u produžetke, a kada se činilo da ćemo gledati penale, Real je došao do četvrtog gola. Hoselu (Joselu) je šutirao, a loptu u svoju mrežu skrenuo Stefan Savić u 116. minuti. Kasnije je Brahim Diaz postigao gol u nadoknadi drugog produžetka nakon što je Atletiko bacio sve karte u napad. 

Krenuo je i Jan Oblak prema šesnaestercu Reala i ostavio svoj gol prazan, što je iskoristio Diaz.

Real Madrid će u finalu Superkupa igrati s boljim iz sutrašnjeg duela Barcelone i Osasune.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.