TRAŽIT ĆE ALTERNATIVU

Propao transfer reprezentativca BiH u Dinamo: On je htio, ali je klub postavio previsoku cijenu

Jedno od imena koje se spominjalo je i Fran Tudor, igrač Rakova

Jusuf Gazibegović u duelu. AP Photo/Darko Bandic

S. S.

4.2.2024

Desni bek je pozicija u ekipi Dinama iz Zagreba koja je nakon povrede Sadeha Moharamija (Sadegh Moharrami) postala prioritet. I modri su krenuli na posao, ispipavali su tržište, pa su se odlučili za dečka iz Obale Bjelokosti, 25-godišnji Kofi Kuao (Koffi Kouao) je trebao biti taj. Međutim, nije prošao ljekarski pregled, pišu Sportske novosti.

Hitno se krenulo na druge opcije, u eteru su se pojavila imena Frana Tudora iz poljskog Rakova i Jusufa Gazibegovića, reprezentativca Bosne i Hercegovine, koji igra u Šturmu iz Graza. Ovaj drugi, dakle Gazibegović, bio je i prije želja Modrih, zapravo, bio je prva opcija za poziciju desnog beka. Međutim, plavom klubu se nije dopala njegova cijena, pa su onda samo zbog toga odustali.

Međutim, kad su vidjeli da je Kuao ima problema s koljenom i ne zadovoljava visoke ljekarske kriterije za potpis ugovora, opet su se prebacili na “prvu ljubav”, Jusufa Gazibegovića. Prema navodima ovog medija Gazibegović je želio doći u Dinamo.

Njegov klub Šturm jasno je, naime, poručio Modrima ono poznato “show me the money”. Maksimirski izvori su jučer za Sportske novosti poslijepodne javili da od transfera Gazibegovića neće biti ništa jer Austrijanci previše traže. Nisu rekli koliko previše, ali dosta je kazati - previše.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.