IDEJA GERIJA KARDINALEA

Ovo bi bio presedan: Đoković i Ibrahimović zajedno u Milanu?

Italijani plasirali vijest da prvog tenisera svijeta želi vlasnik "Rosonera"

Đoković i Ibrahimović: Veliki prijatelji. Platforma X

E. Ć.

5.2.2024

Vlasnik fudbalskog velikana Milana Geri Kardinale (Gerry Cardinale) došao je na suludu ideju da zaposli Novaka Đokovića u trenerski tim ovog kluba, objavili su brojni svjetski mediji.

Kako tvrdi italijanska "La Repubblica“, nije riječ o šali, već Kardinale ozbiljno namjerava uvesti Đokovića u klub. To bi svakako bio presedan, jer srbijanski as još nije okončao trenersku karijeru.

Novak je, inače, poznat kao neko s najjačom mentalnom otpornošću i pobjedničkim mentalitetom, što su osobine zbog kojih mu se divi i vlasnik Milana. Đoković je vatreni navijač "Rosonera“, a sada je dobio ponudu da bude motivacioni trener i pruži podršku igračima.

U planu je bilo da Novak bude zadužen za razgovore s fudbalerima koji imaju problema i da ih “pogura” ka ciljevima slavnog kluba.

Ova vijest je svakako zagolicala maštu navijača Milana, ali i sve ljubitelje sporta koje zanima kako bi ovo ispalo. Također, bio bi ovo i marketinški presedan kada se uzme u obzir Novakova popularnost.

Interesantno bi bilo vidjeti kako bi i sarađivao sa Zlatanom Ibrahimovićem, svojim velikim prijateljem koji je savjetnik vlasniku kluba.

Prema navodima "La Repubblice“, ovo je bila ideja Kardinalea koja zapravo nije konkretno predstavljena Đokoviću.

Nije poznato da li je Kardinale odustao od ove ideje ili bismo ipak mogli vidjeti Đokovića rame uz rame s Ibrahimovićem u Milanu. 

Jedno je sigurno, bilo bi zanimljivo, a sigurno da bi Rafael Leao, Teo Ernandez (Theo Hernandez) i društvo mogli učiti od Đokovića. Milan je treći tim italijanske Serije A sa 49 bodova, osam manje od vodećeg Intera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.