ZVIJEZDA AL ITIHADA

Benzemin pakao u Saudijskoj Arabiji: Posvađao se s trenerom i napustio trening, u klubu bijesni

Ljetos je dobio najveći ugovor u historiji fudbala, a sada bi volio da ga uopšte nije potpisao

Benzema: Ne sviđa mu se u Saudijskoj Arabiji. AP

E. Ć.

7.2.2024

Kada je ljetos pakovao kofere i napuštao Real Madrid, francuski fudbaler Karim Benzema (37) mislio je da će u Saudijskoj Arabiji dočekati penziju.

Benzema je dobio trogodišnji ugovor u Al Itihadu i platu od 200 miliona eura po sezoni. To je najveći ugovor u historiji fudbala, a Francuz bi sada volio da ga uopšte nije potpisao.

Ne dopada mu se život u Saudijskoj Arabiji, ima problema u klubu i najrađe bi napustio Al Itihad. Kako piše španska "Marca" nastavili su se Benzemini problemi u Saudijskoj Arabiji.

Tokom posljednjeg treninga Al Itihada je došao u sukob s trenerom Marselom Galjardom (Marcelo Gallardo), pa onda napustio trening.

Galjardo mu je navodno naredio da trenira sam, odvojeno od ostatka momčadi, nakon čega je Francuz pokupio svoje stvari i napustio trening. Zbog ovog posljednjeg konflikta Benzema nije bio dostupan u utakmici protiv Al-Taija.

Benzema je jučer snimljen kako trenira u klupskim prostorijama, ali samo s povrijeđenim igračima. Odnosi između Benzeme i kluba pogoršali su se nakon povratka u trening poslije međusezonske pauze sa 17 dana zakašnjenja, zbog čega su ljudi u klubu bili izrazito "bijesni".

Također, čelnici kluba navodno nisu mogli ni da uspostave kontakt s njim deset dana dok je bio na odmoru na Mauricijusu.

Kružile su glasine da bi se Benzema mogao vratiti u Evropu, a povezivao se s Čelzijem, Mančester junajtedom i Lionom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.