POTPISAN UGOVOR

Savez otkrio novo sponzorsko ime Premijer lige BiH: Ovo su detalji ugovora

Ovo je veoma važan trenutak za bh. nogomet, istakao je generalni sekretar N/FS BiH Adnan Džemidžić

Sa potpisivanja ugovora. N/FSBiH

N. H.

9.2.2024

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u Sarajevu je potpisao ugovor sa novim sponzorom, a riječ je o kladionici "WWin". 

Tim ugovorom je predviđena i promjena imena Premijer lige BiH, koja će se u narednih pet godina, koliko traje ugovor zvati, WWin liga BiH. 

Potpisnik ugovora u ime NS BiH bio je generalni sekretar Adnan Džemidžić, koji je rekao da je ovo veoma važan trenutak za bh. nogomet.

- Ovo je veoma važan trenutak za bh. nogomet. Partnerstvo sa kompanijom Wwin otvara nove mogućnosti za razvoj našeg nogometa i unapređenje kvaliteta naših takmičenja. Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama postići značajne rezultate i doprinijeti daljoj popularizaciji nogometa u Bosni i Hercegovini - rekao je Džemidžić.

Iz krovne kuće bh. fudbala objašnjeno je da se kroz ovu saradnju omogućiti streaming i veća gledanost lige, kako u državi, tako i van granica BiH, a sve s ciljem stvaranja boljeg okruženja. 

- Fudbalska liga Bosne i Hercegovine već godinama privlači pažnju ljubitelja sporta širom zemlje, a ulazak kompanije Wwin kao sponzora dodatno će ojačati status ovog takmičenja. Očekuje se da će ova saradnja donijeti brojne beneficije, kako za klubove našeg elitnog nogometnog takmičenja, tako i za ljubitelje ovog sporta širom Bosne i Hercegovine - dodao je Džemidžić.

U ime kompanije ugovor o sponzorstvu potpisao je ovlašteni zastupnik Ante Matijević, koji je izrazio zadovoljstvo što će Wwin imati priliku podržati jedno od najznačajnijih sportskih takmičenja u Bosni i Hercegovini.

- Ova saradnja simbolizira našu neumornu predanost razvoju sporta u zemlji, te želju da publici pružimo priliku da uživaju u vrhunskom nogometu. Za nas u Wwin-u ovo predstavlja više od sponzorstva. Smatramo da je to obaveza prema sportu, navijačima i cijeloj zemlji. Ponosni smo što kroz ovaj petogodišnji projekt možemo doprinijeti razvoju nogometa i sporta općenito i izuzetna mi je čast što danas imam priliku u ime Wwin kompanije ozvaničiti ovu saradnju -  istakao je Matijević.

Sezona u elitnom rangu bh. fudbala nastavlja se za deset dana, kada će se igrati utakmice 19. kola Premijer lige BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.